Νέα στήριξη από Μοσκοβισί: Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα, δεν χρειάζεται μόνο η Αθήνα

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι κανείς δεν τάσσεται υπέρ μιας νέας διαγραφής χρέους

Νέα στήριξη από Μοσκοβισί: Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα, δεν χρειάζεται μόνο η Αθήνα

«Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα δεν χρειάζεται μόνον η κυβέρνηση στην Αθήνα, αλλά χρειάζονται και όλοι οι άλλοι εταίροι» τονίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στην Die Presse.

O Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής προειδοποιεί να μην τεθούν πολύ σκληροί όροι στην Αθήνα και δηλώνει στην αυστριακή εφημερίδα αισιόδοξος πως την ερχόμενη Δευτέρα θα επιτευχθεί μία συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο Μοσκοβισί τονίζει πως πρέπει να μειωθεί το χρέος με μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «κανείς δεν τάσσεται υπέρ μιας νέας διαγραφής χρέους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σωστή ισορροπία πρέπει να βρεθεί ανάμεσα σε ένα βιώσιμα σταθερό κρατικό προϋπολογισμό, μία οικονομική ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, ο Μοσκοβισί στέλνει σαφές μήνυμα λέγοντας πως η λιτότητα δεν μπορεί να είναι για πάντα το πρότυπο και πως ο ελληνικός λαός έχει ήδη υποφέρει πολλά με την κρίση.

Τέλος, σχολιάζοντας το εάν ο Μηχανισμός Σταθερότητας ESM θα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα Νομισματικό Ταμείο για την Ευρώπη, ως «αντίποδας» για το ΔΝΤ, ο ίδιος εκτιμά πως δεν τίθεται θέμα δημιουργίας ενός αντίποδα για το ΔΝΤ, αλλά στο να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top