Επανήλθε στην  κριτική του κατά του ΔΝΤ, όπως και σε συνέντευξή του στη Welt,  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.  

Αυτή τη  φορά  επισήμανε ότι ενώ η Ελλάδα προχωράει στα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματός της, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αλλάζει τις υπερβολικά απαισιόδοξες προβλέψεις του.

«Η  βασική μας υπόθεση είναι ότι αυτό θα γίνει σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ. Το πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ προχωρεί σε πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά όσον αφορά την Ελλάδα. Επιπλέον, δεν διορθώνει αυτές τις προβλέψεις με βάση τα γεγονότα, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα».

«Το ίδιο το πρόγραμμα εφαρμόζεται κανονικά», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μια εκδήλωση στη Φραγκφούρτη.

«Αν δώσουμε μια τελική ώθηση από όλες τις πλευρές, από τους θεσμούς, από τους πιστωτές, από τις χώρες της ευρωζώνης και από την ίδια την Ελλάδα, μπορούμε πράγματι να ολοκληρώσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση», συνέχισε ο ίδιος.

Tags: