Κλείνει το μάτι σε δραχμή και ο Κούλογλου: Να φτιάξουμε εναλλακτικό σχέδιο!

Τονίζει πως οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης

Το μάτι στη δραχμή, έστω και έμμεσα, έκλεισε ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος μίλησε ανοικτά για ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου καθώς είναι «50-50 οι πιθανότητες να αντέξει η ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για το τι θα γίνει αν η Ευρωζώνη, όχι με δική μας πρωτοβουλία, ή ούτε με αφορμή εμάς, προχωρήσει σε αναδιάρθρωση ή σε κατάρρευση. Κατά τη γνώμη μου το θεωρώ πιθανό. Αυτή η συζήτηση, η παρασκευή και προετοιμασία ενός εναλλακτικού σχεδίου για το τι θα γίνει πρέπει να ξεκινήσει. Πρέπει να ξεκινήσει, αλλά όχι με τη μορφή αποχωρεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αλλά τι θα γίνει αν η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα δεν αντέξουν. Ασφαλώς αυτή η κουβέντα πρέπει να γίνει, αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο να βάλουμε εμείς στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι της αποχώρησης. Αυτό θα βοηθούσε περισσότερο τον Σόιμπλε παρά εμάς» είπε μιλώντας στον Real FM, ξεκαθαρίζοντας ότι «θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να ξεκινήσουμε εμείς διαδικασίες αποχώρησης» από την ευρωζώνη.

Απαντώντας στο πόσο πιθανό θεωρεί να μην αντέξει η ευρωζώνη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ιστορία έχει αρχίσει και τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μέχρι και τον Τραμπ έχουμε πρόεδρο. Είχαμε το Βrexit. Είναι 50-50% αυτή τη στιγμή αν η Ευρωζώνη θα αντέξει».

Εξάλλου, ο κ. Κούλογλου εκτίμησε ότι «ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει την σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πολύ πιο υπάκουος συνομιλητής και θα κάνει πολύ γρήγορα όλα αυτά στα οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί και προσπαθεί να τα αποφύγει».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top