Κ. Μακρή: Από τον Σόιμπλε το περιμέναμε, από τον Ξυδάκη μας ήρθε το Grexit!

Τα εφιαλτικά σενάρια, η κυβέρνηση και η δραχμή

«Aπό τον Σόιμπλε το περιμέναμε, από τον Ξυδάκη μας ήρθε» τόνισε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για το ζήτημα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.   

Όπως τόνισε για το ζήτημα η Μάρα Ζαχαρέα, «στην κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους»,  για να σχολιάσει η Κάτια Μακρή:    

 «Δεν ήταν μια κουβέντα παραπάνω, γιατι δεν το λέει πρώτη φορά. Το ίδιο είπε και στην Πόπη Τσοπανίδου,  την περασμένη εβδομάδα. Άρα,  προφανώς, το χτίζει σκοπίμως. Δεν ξέρω αν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός,  δηλαδή αν βλέπει ο κ. Ξυδάκης ότι υπάρχει μια τάση, υπάρχει κόσμος που λέει “φτάνει πια ρε αδελφέ” και πάει να προσεταιριστεί αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω αν είναι προσωπική του πολιτική, αν το σκέφτονται κι άλλοι, αν στρώνει το χαλί».

Η γνωστή δημοσιογράφος ανέφερε ότι «είναι εύκολες κουβέντες, χωρίς κανένα σοβαρό υπόβαθρο» καθώς  δύσκολα εφαρμόζονται  σε μια χώρα που έχει χρέος:  

- 311 δις  που θα τα χρωστάμε σε ευρώ  και

-240 δις ιδιωτικό χρέος,  δηλαδή στις τράπεζες, που  θα τα χρωστάμε επίσης σε ευρώ, καθώς τις  πήραν οι δανειστές.

Υπενθύμισε ακόμα δεν υπάρχει  καμιά παραγωγική βάση και ότι όλα αυτά τα χρονιά δεν υπήρξε ένα ελληνικό σχέδιο.

«Αυτό που λέει ο κ. Ξυδάκης –είτε το καταλαβαίνει είτε όχι- συνιστά μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης που μετά απο δυο χρονιά  συζητάμε όχι για ανάπτυξη αλλά για έξοδο από το ευρώ. Και φυσικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι θα ήταν “ανοησία” η “πραγματική προδοσία” , γιατι θα σήμαινε επιπλέον συρρίκνωση του εθνικού πλούτου, νέες θυσίες και διατήρηση της οικονομικής επιτροπείας» επισήμανε η σχολιάστρια του Star,   

Κατέληξε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της:

«Ας συνεννοηθούν λοιπόν στην κυβέρνηση τι είναι η επιστροφή στη δραχμή; “προδοσία” ή “αισιοδοξία” που είπε ο Νίκος Ξυδάκης; Εκτός  και αν σκοπίμως ψαρεύουν σε θολά νερά». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top