Κάτια Μακρή: Η υπόθεση με τις λίστες φοροδιαφυγής οδηγείται σε Βατερλό

«Μέσα σε τρία χρόνια, από τις 2.062 υποθέσεις τςη λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί μόλις 170»

«Σε μεγάλο φιάσκο οδηγείται η υπόθεση με τις λίστες φοροδιαφυγής» είπε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Το Διοικητικό Εφετείο εξέδωσε απόφαση με την οποία λέει ότι αυτές οι υποθέσεις δεν εξαιρούνται από τον γενικό κανόνα ότι οι υποθέσεις φοροδιαφυγής παραγράφονται εάν δεν ελεγχθούν μέσα σε πέντε χρόνια και πως δεν μπορεί το κράτος να δίνει παράταση στην παράταση επειδή αδυνατεί να ολοκληρώσει αυτούς τους έλεγχους» τόνισε η ίδια.

«Ας δούμε», συνέχισε, «τι γίνεται με τη λίστα Λαγκάρντ: Το σύνολο των υποθέσεων ήταν 2.062 Τη διετία 2014-15 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 134 και βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 197 εκ. ευρώ, χωρίς να ξέρει κανείς πόσα εισπράχθηκαν. Το 2016 43 υποθέσεις ολοκληρώθηκαν και μόλις 27,97 εκατ. ευρώ βεβαιώθηκαν σε πρόστιμα. Δηλαδή, έχουν ολοκληρωθεί 170 υποθέσεις σε σύνολο 2.062, δηλαδή χρειάζονται άλλα 20 χρόνια για να γίνει σε όλες ο έλεγχος».

Όπως τόνισε, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να καταφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης.

«Εάν όμως δεν το πετύχει, καταλαβαίνουμε όλοι ότι θα είναι μεγάλο Βατερλό για την κυβέρνηση η παραγραφή τους αλλά και μια τραγωδία για τη χώρα που είναι 7 χρόνια σε κρίση» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top