Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Σόιμπλε: Ακραίοι κύκλοι θέλουν την διαίρεση της Ευρώπης!

«Όσοι ζητούν αναβολή της εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup, για το ελληνικό χρέος, παραβιάζουν τη συμφωνία» επισήμανε από τη σύνοδο των Σοσιαλιστών

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στον Σόιμπλε: Ακραίοι κύκλοι θέλουν την διαίρεση της Ευρώπης!

Σφοδρή επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και σε όλους τους υποστηρικτές  της αναστολής της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος  στις Βρυξέλλες (στην οποία συμμετείχε ως παρατηρητής).        

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015. Ωστόσο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή στάση ακραίων κύκλων οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους την ιδέα της διαίρεσης της Ευρώπης» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έδωσε «ιδεολογική χροιά» στην αντιπαράθεση, λέγοντας επίσης:  

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση ανάμεσα στα κράτη – μέλη. Υπάρχει ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση. Δεν είναι ίδια η συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι σε χώρες με προοδευτικές κυβερνήσεις, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Πορτογαλία, και σε σχέση με χώρες που έχουν συντηρητικές κυβερνήσεις»

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικάζεται σε διαρκή λιτότητα και φυσικά δεν μπορεί να παραμείνει εκτός ευρωπαϊκού κεκτημένου σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις» και ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να κατανείμει, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, την υπεραπόδοση των εσόδων του προϋπολογισμού στους χαμηλοσυνταξιούχους, ειδικά από τη στιγμή που δεν παραβιάζει τους στόχους του προγράμματος».

Τόνισε επίσης ότι «όσοι ζητούν αναβολή της εφαρμογής της απόφασης του Eurogroup, που αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, παραβιάζουν τη συμφωνία» και επισήμανε ότι «η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το ταχύτερο δυνατό, είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του και στις εξελίξεις στο Κυπριακό. «Είναι αναγκαίο να κρατήσουμε ανοιχτό το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει με την Τουρκία. Προσβλέπουμε στην ευρωπαϊκή στήριξη στο ζήτημα του Κυπριακού και φυσικά την ενεργή παρουσία της ΕΕ στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων» σημείωσε.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top