Λαζαρίδης: Εκλογές τώρα – Η κυβέρνηση κοστίζει σε κάθε νοικοκυριό 6.000 ευρώ το χρόνο

«Όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς»

«Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή, για εκλογές, είναι επιτακτική» είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στην εκπομπή Live U του STAR.
 
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έδωσε και δεν μπορεί να δώσει τίποτα απολύτως στη χώρα. Αντίθετα, όσο καθυστερεί να γίνει η αξιολόγηση, το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς στο τέλος» πρόσθεσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε: «Θυμίζω ότι η πρώτη αξιολόγηση, που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση, άφησε κόφτη ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις, ένα υπεραιώνιο Ταμείο για τη δημόσια περιουσία και 9 δισ. ευρώ φόρους στους πολίτες».
 
Ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε την απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του ελληνικού χρέους, λέγοντας πως «δεν δίνουν καμία λύση και δεν μειώνουν το χρέος μας ούτε ένα ευρώ».
 
«Έρχονται νέα μέτρα για το πλεόνασμα 3,5% το 2018, υπάρχει ένα κενό από 700 εκ. ευρώ -που παραδέχεται ο κ. Χουλιάράκης- έως 4,5 δισ. ευρώ -που επισημαίνει το ΔΝΤ-, το οποίο όλοι θέλουν στο πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τα μακροπρόθεσμα μέτρα ούτε για την ποσοτική χαλάρωση» σημείωσε.
 
«Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κοστίζει σε κάθε οικογένεια 6.000 ευρώ το χρόνο» είπε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Με την περίφημη δήθεν διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη μας έφεραν στο και ένα από την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Μας έφεραν ένα αχρείαστο τρίτο Μνημόνιο 86 δισ. ευρώ και χάσαμε 21 δισ. ευρώ από τον εθνικό μας πλούτο. Η ΝΔ θέλει εκλογές γιατί έχει σοβαρό, εναλλακτικό πρόγραμμα με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες, αποτελεσματικότερο Δημόσιο και, κυρίως, επενδύσεις. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι απολύτως κοστολογημένο».
 
Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «ιδεοληπτικό κόμμα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top