Φυλάκιση 4,5 ετών σε μάνα που ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί άνδρα 16 χρόνια μεγαλύτερο

«Την ξεγελάσατε ωμά. Φοβόταν, ήταν μόνη, κρατούμενη παρά τη θέλησή της, αναγκασμένη να συνάψει έναν γάμο που δεν ήθελε»

Στη φυλακή μάνα που ανάγκασε την κόρη της να πναντρευτεί

Σε 4,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μια γυναίκα στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας επειδή υποχρέωσε την κόρη της να παντρευτεί παρά τη θέλησή της έναν άνδρα 16 χρόνια μεγαλύτερό της και συγγενή της.

Η μητέρα, που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζεται, κρίθηκε ένοχη επειδή ξεγέλασε την 18χρονη κόρη της, λέγοντάς της ότι θα πήγαιναν για διακοπές στο Πακιστάν.

Όταν έφτασαν εκεί την ανάγκασε να τελέσει τον υποχρεωτικό γάμο.

Η νεαρή γυναίκα στα 13 της είχε οδηγηθεί και πάλι στο Πακιστάν για τον «αρραβώνα».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association, όταν επέστρεψε στη Βρετανία ήταν έγκυος, υποβλήθηκε σε άμβλωση και ο γιατρός ενημέρωσε τις κοινωνικές υπηρεσίες για την περίπτωσή της.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, μία ημέρα μετά τα 18α γενέθλιά της και πιεζόμενη από τη μητέρα της που απειλούσε ότι θα της έκανε μάγια και θα της έκαιγε το διαβατήριο, η κοπέλα αναγκάστηκε να πει το «ναι» στον ιμάμη που τέλεσε τον θρησκευτικό γάμο της και υπέγραψε το πιστοποιητικό.

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε στη συνέχεια να επιστρέψει στη Βρετανία, με τη βοήθεια του υπουργείου Εσωτερικών, της αστυνομίας και των κοινωνικών υπηρεσιών. Η μητέρα της συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο.

Η κατηγορούμενη, που είναι ηλικίας περίπου 40 ετών, άκουσε εμφανώς σοκαρισμένη την ποινή που της επιβλήθηκε. Παρούσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ήταν και η κόρη της.

Ο δικαστής Πάτρικ Τόμας επαίνεσε το «αξιοθαύμαστο θάρρος» του θύματος, που έρχεται σε αντίθεση με «τη διπλοπροσωπία και τη δειλία» της μητέρας, την οποία κατηγόρησε ότι αρνείται μέχρι και σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες της. «Την ξεγελάσατε ωμά. Φοβόταν, ήταν μόνη, κρατούμενη παρά τη θέλησή της, αναγκασμένη να συνάψει έναν γάμο που δεν ήθελε» είπε απευθυνόμενος στην κατηγορούμενη.

Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστική απόφαση που εκδίδεται στη Βρετανία μετά την εισαγωγή ενός νόμου, το 2014, που απαγορεύει τους εξαναγκαστικούς γάμους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top