Τα Paradise Papers αποκαλύπτουν εταιρείες της οικογένειας Γιλντιρίμ στη Μάλτα

Και 130 ονόματα Ελλήνων στο νέο σκάνδαλο με offshore

Και η οικογένεια Γιλντιρίμ στα Paradise Papers

Και η οικογένεια του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει εταιρείες στην Μάλτα σύμφωνα με τα έγγραφα Paradise Papers, όπως γράφει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, σημειώνοντας ότι η Μάλτα άνοιξε τις πόρτες της σε εταιρείες off shore που θέλουν να αποφύγουν τη φορολογία στις δικές τους χώρες. 

Οι γιοι του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερκάν και Μπουλέντ Γιλντιρίμ έχουν πέντε εταιρείες, οι θείοι τους δύο και ανιψιός του τέσσερις.

Διαβάστε επίσης: Paradise Papers: Σε offshore έβαζε τα λεφτά της η Βασίλισσα Ελισάβετ και υπουργοί του Τραμπ

Σε δύο από τις εταιρείες αυτές είναι συνέταιρος είναι ο Σαλίχ Ζεκί ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμούς από το Υπουργείο Συγκοινωνίας της Τουρκίας. 

130 ονόματα με ελληνικό ενδιαφέρον στα Paradise Papers

Την ίδια ώρα, πάνω από 130 ονόματα με ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνονται στα Paradise Papers, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Έθνους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά έχουν διαρρεύσει 6,5 εκατ. έγγραφα, από τα οποία στα 5.553 εντοπίσθηκε ο όρος Ελλάδα. Τα έγγραφα αυτά είναι email, συμβάσεις δανειοδότησης και άλλα συμβόλαια.

Μάλιστα η πλειονότητα των διευθύνσεων που έχουν διαρρεύσει από τα αρχεία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών offshore Appleby που εδρεύει στις Βερμούδες και αφορούν στην Ελλάδα, βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top