Πλαστές «πολλές» από τις φωτογραφίες αστυνομικών που χτυπούν διαδηλωτές για τον Ισπανό ΥΠΕΞ

Όσα δήλωσε ο Αλφόνσο Νταστίς

Πλαστές «πολλές» από τις φωτογραφίες αστυνομικών που χτυπ

Μπορεί το περασμένο χρονικό διάστημα να είδαν το φως της δημοσιότητας πολλές φωτογραφίες που ήταν απόδειξη χρήσης αστυνομικής βίας εις βάρος διαδηλωτών την ημέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, αλλά με βάση τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας είναι πλαστές.

Τι κι αν η κυβέρνηση της Μαδρίτης ζήτησε συγγνώμη από τους τραυματισμένους διαδηλωτές μερικές μέρες μετά το δημοψήφισμα και οι καταλανικές αρχές υποστηρίζουν ότι 1.066 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια μετά τα επεισόδια, όπως αναφέρει το BBC, ο Αλφόνσο Νταστίς υποστήριξε ότι δεν είναι αληθινές "πολλές" από αυτές τις φωτογραφίες.

Μάλιστα, διέψευσε ότι η απόφαση της Μαδρίτης να καθαιρέσει την κυβέρνηση της Καταλονίας και να οργανώσει νέες εκλογές ισοδυναμεί με "πραξικόπημα".

"Αν κάποιος επιχείρησε πραξικόπημα, αυτή είναι η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας", δήλωσε στο BBC και στην εκπομπή The Andrew Marr Show.

Και συνέχισε: "Αυτό που κάνουμε είναι να ακολουθούμε αυστηρά ό,τι προβλέπει το σύνταγμά μας", προσθέτοντας: "Αν δείτε τις υπόλοιπες δημοκρατίες και σίγουρα τους εταίρους μας στην ΕΕ, δεν θα δέχονταν ένα τμήμα της χώρας τους να λάβει μια τέτοια απόφαση".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top