Συναγερμός! Εκτροχιάστηκε τρένο με χημικά – Εκκενώθηκε η περιοχή

1.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Συναγερμός σήμανε σε χωρίο της Πενσιλβανίας στις ΗΠΑ, όταν εκτροχιάστηκαν βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφεραν αέριο και θειάφι, με αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκει η αμαξοστοιχία, 32 βαγόνια εκτροχιάστηκαν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στις 05:00 τοπική ώρα (00:00 ώρα Ελλάδος) όταν διέσχιζε το χωριό Χίντμαν, νότια της πολιτείας, στα σύνορα με το Μέριλαντ.

Ένα από τα βαγόνια περιείχε υγροποιημένο αέριο πετρελαίου και ένα άλλο τήγμα θείου, δύο πολύ επικίνδυνα χημικά που χύθηκαν και αναφλέγησαν, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωση του χωριού.

Περίπου 1.000 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, έκλεισαν οι δρόμοι και απαγορεύτηκαν προσωρινά οι χαμηλές πτήσεις αεροπλάνων από την περιοχή.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές, παρ’ όλ’ αυτά η εταιρεία προειδοποίησε τους πελάτες της ότι για μια εβδομάδα περίπου θα διακοπεί το σύστημα διανομής στο κομμάτι που ενώνει τις πόλεις Κόνελσβιλ και Κάμπερλαντ.

Είναι ο τρίτος εκτροχιασμός τρένου της συγκεκριμένης εταιρείας από τον περασμένο Νοέμβριο. Το συγκεκριμένο τρένο είχε 178 βαγόνια εκτός της μηχανής και ταξίδευε από το Σικάγο στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top