Αυτή είναι η πιο νέα κυβερνήτης Boeing 777 - Μόλις 30 ετών, Ινδή και κούκλα!

Ο λόγος για την Άννι Ντίβια

H πιο νέα κυβερνήτης του κόσμου σε αεροσκάφος Boeing 777 είναι μια Ινδή, η Άννι Ντίβια.

Σε ηλικία μόλις 30 ετών, η Άννι ξεπέρασε τα όποια εμπόδια –κυρίως οικονομικά – προέκυπταν και, με την υποστήριξη των γονιών της, τα κατάφερε. «Ευτυχώς οι γονείς μου ήταν πολύ υποστηρικτικοί, παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος τους έλεγε να μην με στείλουν για μαθήματα πτήσεων» είπε η κοπέλα, μιλώντας στη Mirror Now.

Οι συμμαθητές της Άννι ήθελαν να γίνουν γιατροί ή μηχανικοί. Εκείνη, όμως, από μικρό παιδί, ονειρευόταν να πετάει. «Από παιδί ήθελα να γίνω πιλότος», εξηγεί. 

Όταν έγινε 17 ετών, η Άννι γράφτηκε, με τη βοήθεια των γονιών της, σε μια σχολή εκπαίδευσης πιλότων. Διάβασε και προσπάθησε πολύ, κατάφερε να κερδίσει υποτροφία και, τελικά, μόλις 2 χρόνια μετά, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της. Ξεκίνησε να δουλεύει στην Αir India, στην οποία ανέβαινε βαθμίδες ταχύτατα. Στην Ισπανία έμαθε να πετάει ένα Boeing 737, στο Λονδίνο, όμως, κατάφερε να μάθει να πιλοτάρει το μεγαλύτερο twin jet στον κόσμο, το Boeing 777, μέσω διαρκούς εκπαίδευσης. «Είχα την επιλογή να κυβερνήσω ένα 737, αλλά το Boeing 777 είναι το αεροπλάνο που θέλω να κυβερνήσω περισσότερο, οπότε έπρεπε να περιμένω λίγο παραπάνω», αναφέρει η Άννι. «Αυτό, όμως, ήθελα να κάνω».

Η 30χρονη κυβερνήτης ανταπέδωσε την οικονομική στήριξη στους γονείς της, αγοράζοντάς τους σπίτι και πληρώνοντας τις σπουδές των αδερφών της. Μοιράζεται την προσωπική της ιστορία επιτυχίας με στόχο να εμπνεύσει τις γυναίκες και να τις παρακινήσει να μη σταματήσουν να ονειρεύονται και να κυνηγήσουν όλα όσα θέλουν να πετύχουν. «Όλες οι γυναίκες πρέπει να κυνηγούν τα όνειρά τους, ειδικά τώρα!».
 

Όπως ακούγεται να λέει στο βίντεο, «δεν ήταν καθόλου εύκολο. Έπρεπε να παλέψω σκληρά για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top