Δεν σταματά να αιφνιδιάζει η Τερέζα Μέι. Μετά την ξαφνική απόφαση της να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου 2017, η Daily Mail αναφέρει ότι η βρετανή πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επισήμως ότι θα σταματήσει η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ προς τη Βρετανία, πριν στηθούν οι κάλπες. 

Στο δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές του Συντηρητικού Κόμματος, επισημαίνεται επίσης ότι στο μανιφέστο της Μέι για τις εκλογές η πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επίσης ότι η... χώρα της θα αποσυρθεί από την ενιαία αγορά της ΕΕ και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

"ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ BREXIT" 

H Βρετανία αναμένεται να χάσει, όχι μόνο την ΕΕ, αλλά περισσότερα, εξαιτίας της απόφασής της να εγκαταλείψει το μπλοκ, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία, από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο αναμένονται δύσκολες. 

«Θα πρέπει να αποσυνδέσουν την συμμετοχή τους σε μια κοινότητα. Θα χάσουμε μια σημαντική χώρα μέλος», είπε η ίδια απευθυνόμενη σε φοιτητές του πανεπιστημίου της ελίτ Tsinghua. «Θα πρέπει να σας πω ότι για μένα όλες οι χώρες μέλη είναι εξίσου σημαντικές, γιατί κάποια μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο από άλλες σε συγκεκριμένα θέματα. Αλλά θεωρώ ότι οι φίλοι μας οι Βρετανοί θα χάσουν περισσότερα σε σχέση με εμάς», τόνισε η Μογκερίνι.

Οι διαδικασίες για το Brexit θα ξεκινήσουν, όπως είναι προγραμματισμένο, τον Ιούνιο, αφού θα έχουν προηγηθεί οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η ΕΕ.

 

Tags: