ΛΟΝΔΙΝΟ - Λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας και εκπαιδευμένα σκυλιά στους δρόμους

Πέντε είναι οι νεκροί ενώ τρεις τραυματίες χαροπαλεύουν

Πέντε είναι τελικά οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου, αφού ένας ακόμη τραυματίας έχασε τη μάχη. Στο νοσοκομείο, το οποίο επισκέφτηκε ο πρίγκιπας Κάρολος, χαροπαλεύουν τρεις. Κάποιοι άλλοι, αν και με ψυχικά τραύματα ευγνωμονούν για το ότι επέζησαν.

Ο δράστης του μακελειού  χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο. Το πραγματικό του όνομα είναι Άντριαν Ελμς.

Ο Χαλίντ Μασούντ, όπως τον μάθαμε, πέρασε την τελευταία του βραδιά σε ξενοδοχείο του Μπράιτον. Γεννήθηκε πριν από 52 χρόνια στο Ντάρτφορντ. Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του, έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε. Μάλλον στη φυλακή το 2003 πρέπει να έγινε μουσουλμάνος.  Είχε διδάξει αγγλικά στη Σαουδική Αραβία και είχε φροντιστήριο στο Μπέρμιγχαμ.

Στην πλατεία Τραφάλγκαρ, συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη εκατοντάδες άνθρωποι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της τρομοκρατίας, ενώ πολύς κόσμος αφήνει ένα λουλούδι με ένα μικρό σημείωμα στους τόπους της τραγωδίας. Παράλληλα, στην Γερμανία στην Πύλη του Βραδεμβούργου με φώτα σχηματίστηκε η βρετανική σημαία.

Η ζωή στο Λονδίνο έχει πλέον βρει τους κανονικούς της ρυθμούς. Η αστυνομική παρουσία είναι εμφανής. Με ειδικούς σκύλους πλέον.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα και νέα βίντεο από την ώρα της επίθεσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top