Αυτός είναι ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε το Λονδίνο

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του τρομοκράτη Χαλίντ Μασούντ  που αιματοκύλησε το Λονδίνο, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Ο Μασούντ, 52 ετών ήταν «επαγγελματίας» απατεώνας με βαρύ ποινικό μητρώο καθώς είχε μια σειρά από καταδίκες για βίαια εγκλήματα, ενώ είχε φυλακιστεί δύο φορές, όπως μεταδώσαμε από την Πέμπτη στο star.gr. Το πραγματικό του όνομα ήταν Άντριαν Ελμς.

Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Δίδασκε Αγγλικά, έκανε bodybuilding και ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό.

Η Scotland Yard έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία, ενώ απηύθυνε δημόσια έκκληση για πληροφορίες, καθώς οι αρχές προσπαθούν να βρουν εάν ο τρομοκράτης έδρασε μόνος του ή είχε κάποια βοήθεια από κάποιο δίκτυο τρομοκρατίας που δρα στη Βρετανία.

Η φωτογραφία είναι σχετικά πρόσφατη και χρησιμοποιήθηκε σε ένα από τα δεκάδες έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο δράστης.

Όπως μετέδωσε το Sky News, ο Μασούντ χρησιμοποίησε την εφαρμογή WhatsApp μερικά λεπτά προτού πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς στη γέφυρα του Westminster. Ο δράστης έστειλε ένα τελικό μήνυμα προτού κάνει την επίθεση, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό τι έγραφε σε αυτό και σε ποιον το έστειλε.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, ο Μασούντ το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης είχε μείνει στο ξενοδοχείο Brighton’s Preston Park, που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα, ενώ το προσωπικό τον περιέγραψε ως έναν πρόσχαρο άνθρωπο που «γελούσε και αστειευόταν».

Η αστυνομία εξακολουθεί να ψάχνει δύο σπίτια στο Μπέρμιγχαμ και ένα στο ανατολικό Λονδίνο, τα οποία συνδέονται με τον τρομοκράτη. Συνολικά 11 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως μέρος της έρευνας για την υπόθεση.

 

 

Tags: