Στην αντεπίθεση η ΠΟΑΣΥ! Προαναγγέλλει συγκεντρώσεις και σε άλλα… «άβατα»

«Δεν μπορούν να θεωρούνται απροσπέλαστες περιοχές της ελληνικής επικράτειας»

Μαίνεται η κόντρα της ΠΟΑΣΥ με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, μετά από την απόφαση του δεύτερου να απαγορεύσει την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωσή της στην πλατεία Εξαρχείων.

Διαβάστε επίσης: "Καρφιά" αστυνομικών για την απαγόρευση της πορείας τους στα Εξάρχεια

Μιλώντας στην εκπομπή του Star, Live U, ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΑΣΥ, Χ. Συνδρεβέλης έκανε λόγο για μια νόμιμη απόφαση που είχε λάβει η ομοσπονδία εδώ και 20 μέρες, ενώ τόνισε ότι είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαιώματά τους να γίνει αυτή η συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων, υποστηρίζοντας ότι πήραν μια πρωτοβουλία διαλόγου.

Διαβάστε επίσης: ΣΟΥΡΕΑΛ! Συνδικαλιστές αστυνομικοί καλούν τους πολίτες σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην πλατεία Εξαρχείων

«Η πλατεία Εξαρχείων είναι μια περιοχή της Ελλάδας, είναι μια απλή πλατεία, και αλίμονο αν αποδεχθούμε ότι υπάρχουν περιοχές εντός της χώρας μας, οι οποίες δεν είναι όπως οι υπόλοιπες. Αλίμονο αν θέσουμε εσωτερικά σύνορα μέσα στην ελληνική επικράτεια, αλίμονο αν θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να ασκήσουμε τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας», είπε ο κ. Συνδρεβέλης.

Διαβάστε επίσης: Απαγορεύεται η αυριανή συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Απέκρουσε μάλιστα τις κατηγορίες για πρόκληση εντυπώσεων από την πλευρά της ΠΟΑΣΥ, ώστε να στοχοποιηθεί η ηγεσία του υπουργείου και τόνισε ότι στόχος της συγκέντρωσης αυτής ήταν να ξεκινήσει ένας διάλογος, ώστε οι πολίτες των Εξαρχείων να μπορούν να διαβιούν χωρίς φόβο στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: ΝΔ: «Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο»

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γ. Γερακαράκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν δίστασε να επιτεθεί στον Ν. Τόσκα δηλώνοντας ότι μετά από την απαγόρευση της συγκεκριμένης συγκέντρωσης, το άβατο των Εξαρχείων φέρει τη σφραγίδα του κράτους.

Τέλος, τόσο ο κ. Συνδρεβέλης, όσο και ο κ. Γερακαράκος, τόνισαν ότι η ΠΟΑΣΥ εξετάζει το ενδεχόμενο συγκεντρώσεων και σε άλλες περιοχές της Αθήνας που θεωρούνται άβατα, όπως το Μενίδι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top