ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στη δολοφονία της Ντιάνας: Εγώ την σκότωσα - Θέλω να δω την ανακρίτρια, λέει ο γιατρός

Μετά την τοξικολογική έκθεση για τα ευρήματα στο σώμα της άτυχης γυναίκας ο αγγειοχειρουργός θα μιλήσει, ανατρέποντας τους αρχικούς ισχυρισμούς του

Γιατρός ιπποκράτειο απολογία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 36χρονης μεσίτριας και μητέρας τριών παιδιών που φέρεται να δολοφονήθηκε από 38χρονο αγγειοχειρουργό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Μπορεί μέχρι τώρα ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Διαβατών να αρνιόταν ότι δολοφόνησε την μεσίτρια που βρέθηκε νεκρή σε ρέμα στη Χαλκιδική, ωστόσο φέρεται να άλλαξε στάση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδώσαμε προ ημερών στο star.gr, ο 38χρονος αγγειοχειρουργός πρόκειται να καταθέσει συμπληρωματικά και να ομολογήσει  πως ευθύνεται για τον θάνατο της 36χρονης, παραδεχόμενος ότι ο θάνατος της άτυχης Ντιάνα προήλθε έπειτα από δικό του ιατρικό λάθος που συνέβη κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μακεδονία", ο 38χρονος αναμένεται να απολογηθεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα και τις αρχικές του δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΣΤ’ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτησή του για συμπληρωματική απολογία. Ωστόσο, η απολογία αυτή θα δοθεί, αφού πρώτα σταλεί η τοξικολογική έκθεση για τα ευρήματα στο σώμα της γυναίκας. Ήδη είναι γνωστό πως στην 36χρονη έχουν χορηγηθεί δύο αναισθητικές ουσίες, όμως τα οριστικά αποτελέσματα και οι ποσότητες, όπως και αν αυτές ήταν τοξικές, θα διευκρινίζονται από την οριστική έκθεση των ιατροδικαστών. Η έκθεση αναμένεται να σταλεί είτε αύριο Παρασκευή, είτε την ερχόμενη Δευτέρα.

Από την πλευρά του ο γιατρός, όπως αναφέρει το seleo.gr, αναμένεται να ισχυριστεί πως κατά τη διάρκεια της επέμβασης κιρσών της χορήγησε το αναισθητικό, όμως η γυναίκα έχασε τη ζωή της και θα το αποδώσει σε ιατρικό λάθος.

Ωστόσο, άλλοι γιατροί υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη επέμβαση δεν απαιτεί αναισθησία. Η εξήγηση που αναμένεται να δώσει ο κατηγορούμενος γιατρός είναι ότι χορήγησε αναισθησία λόγω του φόβου της γυναίκας ότι θα πονέσει και θα επικαλεστεί σχετικά τη συνομιλία που είχαν νωρίτερα μέσω του facebook. Η κεντρική -νέα- υπερασπιστική γραμμή του 38χρονου θα στηρίζεται στο ότι φοβήθηκε, γι’ αυτό προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της γυναίκας και τα στοιχεία που τον επιβάρυναν.

Δεν έχει γίνει πάντως μέχρι τώρα γνωστό πώς ο γιατρός θα απαντήσει στο πλήθος στοιχείων που τον επιβαρύνουν για τη δολοφονία της άτυχης μητέρας. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ανάκρισης αναμένεται να βρεθεί στον τρόπο θανάτου, αλλά και στις λεπτομέρειες για την επέμβαση, που υποστηρίζει τώρα ο ίδιος ότι προσπάθησε να κάνει.

Δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της έρευνας να ζητηθεί να γίνουν και σχετικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης από γιατρούς, για να διευκρινίζονται οι συνθήκες των συγκεκριμένων επεμβάσεων.

Αρχικές πληροφορίες ήθελαν τον 38χρονο γιατρό να διατηρεί ερωτικές σχέσεις με την 36χρονη  μητέρα τριών παιδιών, από τη Γεωργία, η οποία ήταν αγνοούμενη από τις 25 Απριλίου και εντοπίστηκε νεκρή σε απόκρημνη περιοχή, στο Παλιούρι Χαλκιδικής στις 4 Μαΐου. 

Ο 38χρονος δεν αποδέχεται ότι είχε ερωτική σχέση με την 36χρονη, παρά μόνο κοινωνική. Οι δυο τους είχαν δώσει ραντεβού στις 26 Απριλίου για μια μικροεπέμβαση, με τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται αρχικά πως δεν είδε το θύμα εκείνη την ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, στο άψυχο κορμί της 36χρονης εντοπίστηκε εκτός από την προποφόλη και δεύτερη ουσία, ένα οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο, το fentanyl, το οποίο είναι 80 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40 – 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη 100% καθαρότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top