«Όχι» από Τσίπρα σε εξεταστική για Noor 1 με καρφιά σε Μητσοτάκη-Γεννημάτα

«Ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να κάνει αντιπερισπασμό με δευτερεύοντα ζητήματα»

«Όχι» στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη, το οποίο ζήτησε μέσω της αποκλειστικής συνέντευξης στο κεντρικό δελτίο του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα, είπε ο πρωθυπουργός με ξαφνική παρέμβασή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στο STAR: Καταθέτουμε αίτημα εξεταστικής για τις συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη

«Παρακολουθούσα την πορεία της συνεδρίασης και έκρινα σκόπιμο να κάνω μια παρέμβαση διότι με εκπλήσσει το γεγονός ότι στη σημερινή συνεδρίαση είχαν ενημερώσει ότι θα απουσιάσουν ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά» είπε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι όποτε συζητούνται σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς «είτε απουσιάζει είτε επιλέγει να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα».

«Ένα πράγμα μόνο σοβαρό υπάρχει για τον ίδιο και πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή: το γεγονός ότι ένας ισοβίτης τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας, ο οποίος του υπέδειξε να πάει στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μόνο για το οποίο πρέπει να κάνουμε εξεταστική. Ο χορός των εκατομμυρίων και των μιζών δεν υπήρξε» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι κάνει αντιπερισπασμό «με ζητήματα δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας».

«Εμείς, όμως, δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι των αντιπερισμάσμων» ξεκαθάρισε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας, επιτέθηκε στην Φώφη Γεννηματά, ρωτώντας που είναι «για να υπερασπιστεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της χρυσής περιόδου».

«Άκουσα την κα Γεννηματά να μιλά για στοχοποίηση και για σκευωρία για τον πρωθυπουργό που μας έβαλε στο ευρώ. Ναι μας έβαλε στο ευρώ αλλά είναι και ο πρωθυπουργός που έχει καταγραφεί στην ιστορία ως αυτός που έβλεπε να περνούν οι μίζες με τα ευρώ από δίπλα του και να μην κάνει τίποτα. Δεν είχε ιδέα ο κ. Σημίτης για τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον κ. Παπαντωνίου, τον κ. Τσουκάτο, για τις μίζες στα εξοπλιστικά, για το C4I, για τους Ολυμπιακούς…» σημείωσε.

«Δικαίωμα σας να θέλετε να ξαναστήσετε την παράταξή σας στα ίδια πρόσωπα, που αποτελούν και την αιτία της κατάρρευσή σας. Να μην το βάζετε όμως στα πόδια, να είστε εδώ να υπερασπιστείτε την επιλογή σας» είπε απευθυνόμενος στην (απούσα) πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top