Κι όμως. Υπάρχουν πίθηκοι που μιλάνε!

Ακούστε τους στο βίντεο!!!

​Έκπληξη έχει προκαλέσει το είδος των μπαμπουίνων τζελάντα της Αιθιοπίας, αφού όπως διαπιστώθηκε από τους επιστήμονες παράγουν συγκεκριμένους σύνθετους φθόγγους που θυμίζουν την ανθρώπινη ομιλία!
Βέβαια, οι ήχοι που βγάζουν δεν θυμίζουν λέξεις ή προτάσεις, αλλά αξιοσημείωτο είναι πως έχουν ρυθμό και συγκεκριμένο tempo που παραπέμπει στην ανθρώπινη γλώσσα.
Οι ειδικοί μάλιστα θεωρούν πως η ανακάλυψη αυτή μπορεί να συμβάλλει στον εντοπισμό της γέννησης της ανθρώπινης ομιλίας.
Οι τζελάντα, όπως και ορισμένα άλλα είδη πιθήκων, πλαταγιάζουν τα χείλη τους, συνήθεια που θεωρείται από τους επιστήμονες σαν δεύτερο χαρακτηριστικό που είναι καθοριστικό για τις ομιλητικές τους ικανότητες.
Αυτό θεωρείται ως «προθάλαμος» για την ικανότητα της ομιλίας, ωστόσο, οι τζελάντα έχουν και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, καθώς μέσω του πλαταγιάσματος προσπαθούν να δώσουν συγκεκριμένη μορφή στις κραυγές του, κάτι που μοιάζει με τον ανθρώπινο τρόπο ομιλίας.
Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο των τζελάντα είναι η κοινωνική τους οργάνωση και η προσπάθεια επικοινωνίας μεταξύ τους. Οι τζελάντα ζουν σε πολύ μεγάλες ομάδες που μένουν για πολλά χρόνια ενώ ειδικά τα θηλυκά διατηρούν εξαιρετικά μακροχρόνιους δεσμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top