Εντοπίστηκε η «νυχτερίδα- πάντα» με μούρη μπουλντόγκ!

Δείτε το μοναδικό είδος του ιπτάμενου θηλαστικού

​Αυτό είναι όχι απλά ένα σπάνιο είδος νυχτερίδας, αλλά μια κατηγορία μόνη της! Πρόκειται για τη «νυχτερίδα- πάντα», η οποία έχει τα χρώματα της ζέβρας και μούρη- μπουλντόγκ!
Η νυχτερίδα-πάντα ανακαλύφθηκε πέρυσι σε καταφύγιο άγριας ζωής του νοτίου Σουδάν. Η επικεφαλής της έρευνας Ντιάν Ρίντερ, μάλιστα σημείωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος παρατηρεί το εν λόγω ιπτάμενο θηλαστικό, αλλά έχει να αναφερθεί από το 1939.
Η νέα επιστημονική της ονομασία είναι Niumbaha superba. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, Niumbaha σημαίνει «σπάνιος» ή «ασυνήθιστος» στη γλώσσα των Ζάντε, ιθαγενών στην περιοχή, όπου αιχμαλωτίστηκε η νυχτερίδα.
��
«Ήξερα από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι επρόκειτο για κάτι που ανακαλύπτει κανείς μια φορά στη ζωή του» είπε εντυπωσιασμένη η ερευνήτρια για το νέο είδος.
Η ίδια σκοπεύει να συνεχίσει τις έρευνές της στο νότιο Σουδάν καθώς, όπως επισημαίνει, «η ανακάλυψη αυτού του νέου γένους νυχτερίδας αποτελεί ένδειξη της μεγάλης βιοποικιλότητας της περιοχής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top