Το πάρκο με τα ψηλότερα και αρχαιότερα δέντρα στον κόσμο!

Αποτελεί και καταφύγιο για μια σειρά από απειλούμενα είδη ζώων

Το Redwood National Park βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια στις Η.Π.Α. και πρόκειται για ένα δάσος που διαθέτει τα υψηλότερα και τα αρχαιότερα δέντρα στον κόσμο!

Η έκταση του πάρκου είναι 133.000 στρέμματα και σ'αυτό κατοικούν σπάνια είδη ζώων, ενώ κάποια από τα δέντρα του έχουν ηλικία και πάνω από 2.000 χρόνια και ύψος πάνω από 100 μέτρα!

Το βόρειο τμήμα της εν λόγω περιοχής, αρχικά κατοικήθηκε από τους Ιθαγενείς Αμερικανούς, προσέλκυσε πολλούς ξυλοκόπους και αργότερα πολλούς ανθρακωρύχους χρυσού. Οι αποτυχημένες προσπάθειες για εξόρυξη χρυσού , έστρεψε τους ανθρώπους προς τη συγκομιδή των γιγάντιων αυτών δέντρων.

Το οικοσύστημα του πάρκου είναι καταφύγιο για μια σειρά από απειλούμενα είδη ζώων, όπως το Brown Pelican, Tidewater Goby, Φαλακρού αετού κ.ά

Σε αναγνώριση των σπάνιων οικοσυστημάτων και της πολιτιστικής ιστορίας , τα Ηνωμένα Έθνη ορίσαν το Redwood National Park ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 5 Σεπτεμβρίου 1980.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top