Κολυμπήστε στον υπόγειο ποταμό Xcaret των Μάγιας!

Ξεναγηθείτε στις μοναδικές σπηλιές του

​Ο μυστικός και υπόγειος ποταμός Xcaret χρονολογείται από τον πολιτισμό των Μάγιας και βρίσκεται στην ακτή της Καραϊβικής, στην χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό.

Η θέση του ποταμού εξυπηρετούσε ως λιμάνι και ως σημαντικό εμπορικό κέντρο των Μάγια. Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες που θέλουν να θαυμάσουν ένα μοναδικό θαύμα της φύσης αλλά και ένα αρχαιολογικό αξιοθέατο!

Ο υπόγειος ποταμός Xcaret έχει 5 μέτρα βάθος και διαθέτει εξόδους, οπότε ο κόσμος που επιχειρεί να κολυμπήσει σ'αυτόν, μπορεί να σταματήσει και να χαλαρώσει στις ζεστές ακτίνες του ήλιου!

Μάλιστα, όσοι είναι εφοδιασμένοι με αναπνευστήρες, μπορούν να εξερευνήσουν τις σπηλιές που απλώνονται στις όχθες του ποταμού με μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και θαλάσσια απολιθώματα!

Το όνομα του Xcaret σημαίνει "μικρή είσοδος" και προκύπτει από τη θέση του ποταμού που κάποτε υπήρξε στρατηγικό σημείο για τη ναυσιπλοΐα και το εμπόριο των Μάγια!Το αρχικό όνομα της τοποθεσίας ήταν "p'ole" που σημαίνει «εμπόρευμα» ή «συμφωνία των εμπόρων», το οποίο δίνει μια ιδέα για την οικονομική σημασία της περιοχής!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top