Ελέφαντας μιλά... κορεάτικα!

Μιμείται την ανθρώπινη ομιλία!

Ελέφαντας μιλά... κορεάτικα!

​Ο Κόσικ, είναι ο ασιατικός ελέφαντας, ο οποίος μιμείται την ανθρώπινη ομιλία και μιλά στα κορεάτικα!
Ο 15χρονος ελέφαντας ήταν ο μοναδικός ελέφαντας του Ζωολογικού Κήπου Έβερλαντ της Νότιας Κορέας για περίπου πέντε χρόνια και ίσως αυτή του η ικανότητα να οφείλεται στο γεγονός ότι για ένα μεγάλο διάστημα, στη σημαντική για τους ελέφαντες φάση της ανάπτυξης τους, μοναδική του συντροφιά ήταν οι άνθρω��οι !

«Υποθέτουμε ότι ο Κόσικ άρχισε να προσαρμόζει τους ήχους του για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς του με τους ανθρώπους, κάτι που έχουμε διαπιστώσει σε άλλα είδη τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν ήχους» αναφέρει η βιολόγος Άνγκελα Στέγκερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

Στο παρελθόν οι μόνες περιπτώσεις ομιλίας ελεφάντων που έχουν καταγραφεί είναι μιμήσεις τους από ήχους φορτηγών, αλλά και ένας αρσενικός ελέφαντας που ζούσε σε ζωολογικό κήπο του Καζακστάν και άρθρωνε λέξεις στην καζακική και τη ρωσική γλώσσα.
Οι ερευνητές προχώρησαν τώρα σε πειράματα, ζητώντας από ανθρώπους που μιλούν κορεάτικα να καταγράψουν ό,τι άκουγαν από τις ηχογραφημένες «ομιλίες» του ελέφαντα, διαπιστώνοντας ότι ο Κόσικ κολλά την προβοσκίδα του στο στόμα και προφέρει καθαρά πέντε λέξεις: «γεια», «κάθισε», «όχι», «ξάπλωσε» και «καλό».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top