Donuts

Η συνταγή του pastry chef Γιώργου Πότση

Donuts Γιώργος Πότσης

Μία πεντανόστιμη συνταγή για Donuts έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης. Ο pastry chef έδειξε βήμα—βήμα τη διαδικασία για όσους και όσες θέλουν να επιχειρήσουν να τη φτιάξουν.

ΥΛΙΚΑ:

300γρ γάλα χλιαρό
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
30γρ μαγιά νωπή
1 αυγό
600γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
100γρ βούτυρο λιωμένο
2λίτρα ηλιέλαιο για τηγάνισμα
 

Εκτέλεση:

Ζυγίζουμε το γάλα με την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμαι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Τοποθετούμε το μίγμα στο μίξερ με τον γάντζο, ρίχνουμε τα αυγά,το αλεύρι,την βανιλίνη και τέλος το αλάτι. Ζύμωνουμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την κόβουμε σε κομμάτια 30γρ αν τα θέλουμε μικρά ή 60γρ αν τα θέλουμε μεγάλα και τα πλάθουμε στρογγυλά. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα μέχρι να φουσκώσουν και τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Τα αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν πριν τα γεμίσουμε ή τα αχνίσουμε.

Tips: Για να φουσκώσουν πιο γρήγορα μπορείτε να τα βάλετε στον φούρνο στις αντιστάσεις στους 40ο C. Τα γεμίζετε με ό,τι σας αρέσει από μαρμελάδα, μέχρι πραλίνα ή κάποια κρέμα της αρεσκείας σας.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top