Ξεκινάμε υγιεινή διατροφή - 10 σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες!

Ιδέες για να χορτάσεις με υγιεινό τρόπο

Η δίαιτα δίαιτα αλλά και το μασούλημα μασούλημα, συμφωνείς; Γιατί, όσο κι αν σου έχει κοπεί η όρεξη, είναι αυτές οι στιγμές που θες κάτι να φας αλλά να είναι θρεπτικό, υγιεινό, νόστιμο και να μην σε φορτώσει θερμίδες.

Κάνεις υγιεινή διατροφή; Tips για να μη σου κοστίσει μια περιουσία

Εμείς σου έχουμε 10 προτάσεις για σνακ με 100 ή και λιγότερες θερμίδες (μας ευχαριστείς μετά):

1. Χούμους και σέλερι
Το νοστιμότατο χούμους περιέχει μόνο 25 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, ενώ ένα μεσαίο κοτσάνι σέλερι περιέχει μόλις 6 θερμίδες. Κάνε τον συνδυασμό και θα πάρεις με τη μία πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και μέταλλα.

2. Σούπα γκασπάτσο
Την ξέρεις, φτιάχνεται με ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά και κρεμμύδια. Τρώγεται κρύα και έχει μόνο 88 ανά μερίδα.

3. Πλεξούδα με μοτσαρέλα
Νόστιμη και χορταστική, σπάνια μια μικρή μερίδα ξεπερνά τις 100 θερμίδες και αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης.

4. Ποπκόρν
Αν το φας χωρίς αλάτι περιέχει μόλις 30 θερμίδες ανά κούπα, ενώ η πολυφαινόλη που περιέχει εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. 

5. Ασιατική λαχανοσαλάτα
Φτιάξτην μόνη σου με λάχανο, καρότο και λευκό ξύδι και πάρε ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C αλλά και μόνο 22 θερμίδες ανά μερίδα.

Ξεκινάμε υγιεινή διατροφή με 10 σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες

6. Γαρίδες
Μία γαρίδα σε μεσαίο μέγεθος περιέχει μόλις 7 θερμίδες ενώ έχει πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12 και σελήνιο. Εξαρτάται, λοιπόν, από το πόσες θα φας!

7. Πεπόνι με αβοκάντο
Βάλε 1 κούπα πεπόνι και ¼ ενός αβοκάντο, μαζί με λίγη μέντα στο μπλέντερ, και θα έχεις μία νόστιμη “σούπα” με λιγότερες από 110 θερμίδες, και μπόλικη βιταμίνη Α.

8. Καρύδια με μούρα
Τα καρύδια περιέχουν πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά, ενώ τα μούρα θα μας προσφέρουν φυτικές ίνες. Επιπλέον, ο συνδυασμός των ινών με τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 των καρυδιών θα μας προσφέρει ενέργεια για πολλές ώρες.

9. Γλυκοπατάτες
Πιο υγιεινές και με περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τις κλασικές πατάτες! Μισή ψητή γλυκοπατάτα με λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο σου δίνει μόλις 60 θερμίδες, και είναι πολύ χορταστική. 

10. Σαλάτα με κινόα
Το ξέρεις ότι μισή κούπα κινόα περιέχει σχεδόν 100 θερμίδες; Φτιάξε μια σαλάτα με κινόα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και χυμό λεμονιού και θα κερδίσεις φυτική πρωτεΐνη και ίνες.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top