Κάνεις υγιεινή διατροφή; Tips για να μη σου κοστίσει μια περιουσία

Γίνε fit φθηνά κι υγιεινά

υγιεινή διατροφή

Θες να κάνεις μια υγιεινή διατροφή αλλά φοβάσαι ότι αυτό θα στοιχίσει στην τσέπη σου; Μην ανησυχείς πιο κάτω σου έχουμε όλα τα tips για να κάνεις μια θρεπτική, υγιεινή διατροφή…οικονομική!

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Το ασβέστιο είναι πολύ χρήσιμο για τη λιποδιάλυση, οπότε καλό είναι να προσλαμβάνεις 2 μερίδες καθημερινά. Στις περισσότερες δίαιτες μπορεί να βλέπεις γάλα αμυγδάλου για να αποφευχθούν τα πρηξίματα σε περίπτωση δυσανεξίας στη λακτόζη. Σε αντικατάσταση αυτών, μπορείς να καταναλώσεις γιαούρτι που είναι πλούσιο σε προβιοτικά και μάλιστα υπάρχει και σε συσκευασίες του κιλού για περισσότερη οικονομία.

Πώς τα πορτοκάλια βοηθούν στο αδυνάτισμα

Ω-3 λιπαρά οξέα

Πολύτιμα για το μεταβολισμό και για τη μείωση του ενδοκοιλιακού λίπους, τα βρίσκουμε κυρίως στα λιπαρά ψάρια. Στη θέση του σολωμού, μπορείς να καταναλώσεις μικρά ψαράκια όπως σαρδέλες και γαύρο. Οι σαρδέλες μάλιστα έχουν και ισχυρή αντικαρκινική δράση. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεις και τους ξηρούς καρπούς, τους οποίους μπορείς να προμηθευτείς και χύμα. μεγάλο.

Κάνεις υγιεινή διατροφή; Tips για να μη σου κοστίσει μια περιουσία

Τρεις λόγοι που σε δυσκολεύουν να χάσεις βάρος

Πρωτεΐνη

Οι πιο οικονομικές λύσεις είναι το κοτόπουλο και ο κιμάς, διαιτητικά, νόστιμα και ευέλικτα για διάφορες συνταγές. Εναλλακτικά μπορείς να φας και αυγά και να αντικαταστήσεις κάποιο κρεατικό με όσπρια σε συνδυασμό με δημητριακά πχ. ρύζι. 

Φρούτα και λαχανικά

Είναι απαραίτητο να προσλαμβάνεις 5-6 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Οι συσκευασμένοι χυμοί δεν είναι ούτε χορταστικοί, ούτε έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Μπορεί να είναι η εύκολη λύση, αλλά φτιάχνοντας ένα smoothie με φρούτα, τα οποία είναι αρκετά ώριμα, θα έχεις όλη τη γευστική ικανοποίηση και τον κορεσμό που θέλεις, πολύ πιο οικονομικά. Οι έρευνες εξάλλου, δείχνουν πως τα φρούτα και λαχανικά εποχής είναι αρκετά για τις ανάγκες σου.

Πηγή: mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top