Έχεις γάλα; Φτιάξε αυτό το υπέροχο και υγιεινό γλυκό

Μία συνταγή που θα λατρέψεις

Μια ήπια γλυκιά, αρωματική, πολύ πηχτή κρέμα από γάλα και αλεύρι, που αν δοκιμάσεις μια φορά θα θες να το φτιάχνεις συνέχεια!

Θέλεις να φας κάτι γλυκό; Ο υγιεινός καρπός που αντικαθιστά τη ζάχαρη

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες
150 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 ⁄ 2 κουτ. κανέλα
6 αυγά
80 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
1 λεμόνι
Φυστικέλαιο
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνεις τρία ολόκληρα αυγά και ανακατεύεις. Στη συνέχεια προσθέτεις τους κρόκους των άλλων τριών, κρατώντας όμως τα ασπράδια. Προσθέτεις τη ζάχαρη και χτυπάς με ένα σύρμα, μέχρι να έχεις ένα αφρώδες και απαλό μείγμα.
‘Ύστερα προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύεις για να μην σχηματιστούν σβόλοι, αλατίζει και προσθέτεις το γάλα το οποίο ρίχνεις σιγά σιγά. Βράζεις το μείγμα σε μέτρια φωτιά και το αφήνεις να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για περίπου 20 λεπτά.
Όταν η κρέμα αρχίσει να ξεκολλάει, σβήνεις τη φωτιά. Τρίβεις τη φλούδα ενός λεμονιού και την προσθέτεις στην κρέμα προσθέτοντας την κανέλα. Ρίχνεις την κρέμα σε ένα πιάτο που έχεις ήδη βράσει με ψηλές πλευρές: θα σχηματίσεις μια στρώση ύψους περίπου 2,5 εκ. και αφήνεις να κρυώσει.
Χτυπάς τα ασπράδια που έχεις προηγουμένως κρατήσει στην άκρη μέχρι να γίνουν σφιχτά. Κόβεις την κρέμα, που στο μεταξύ θα έχει στερεοποιηθεί, σε τετράγωνα κομμάτια και τα περνάς πρώτα στα ασπράδια και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
Στη συνέχεια τηγανίζεις τα κομμάτια και σε φυστικέλαιο και τα στραγγίζεις  τοποθετώντας τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρεις τα τηγανητά κομμάτια γάλακτος πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαμβάνεις όσο ακόμα είναι ζεστά.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top