Νέα τροπή στο σίριαλ με την κατεδάφιση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη

Τι υποστηρίζει ένας από τους κληρονόμους του, ονόματι Γρηγόρης Τσίτσος

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του σπιτιού του Μενέλαου Λουντέμη, στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας, που όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη από το star.gr, κατεδαφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τους κληρονόμους καθώς είχε κριθεί κατεδαφιστέο από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Σε ότι αφορά τον Δήμο Αλμωπίας, εκτιμά ότι επειδή πρόκειται για διατηρητέο, οι κληρονόμοι θα πρέπει να οικοδομήσουν ξανά το κτίριο με την ίδια εξωτερική αρχιτεκτονική και γνωστοποιεί ότι αν αυτό δεν γίνει μέσα σε τρία χρόνια, θα το αναλάβει ο Δήμος χρεώνοντας το κόστος σε αυτούς.

Από την πλευρά του, ένας από τους κληρονόμους, ο Γρηγόρης Τσίτσος, που μαζί με τον αδελφό του έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο του ακινήτου, δηλώνει ότι έχει υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία εδώ και τριάντα χρόνια και πλέον θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό του ακινήτου από διατηρητέο. «Κάθε φορά που ανακινείται θέμα για το σπίτι του Λουντέμη αποποιούνται όλοι τις ευθύνες τους και μεταβιβάζουν τις ευθύνες απρόσωπα σε όλους τους κληρονόμους» αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. ��σίτσος και γνωστοποιεί ότι είναι στις προθέσεις του ο αποχαρακτηρισμός του ακινήτου.

Την άποψη ότι η αποκατάσταση της οικίας θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της περιοχής σε τουριστικό προορισμό επισήμανε, από την πλευρά της, η δισεγγονή του Μενέλαου Λουντέμη και κληρονόμος Μαρία Σταυρίδου.

«Και εγώ το επιθυμώ να ξαναφτιαχτεί, αλλά βλέπω ότι εδώ και 30 χρόνια δεν έχει γίνει κάτι και δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς του δήμου. Η δική μου πρόθεση πλέον είναι ο αποχαρακτηρισμός» σημειώνει ο κ. Τσίτσος.

Απαντώντας, εξάλλου, στις αναφορές περί ανταλλαγμάτων για τη δωρεά του οικοπέδου στο Δήμο, σημειώνει: «ο Δήμος πρότεινε ανταλλάγματα σε εμάς για άλλο ακίνητο κ��ι όταν λέγαμε 'ναι', μετά μας κατηγορούσαν ότι ζητούσαμε ανταλλάγματα".

Και προσθέτει: «Πιστεύω ότι υπάρχει κώλυμα επειδή οι προτάσεις που έγιναν από την πλευρά των κληρονόμων περιείχαν όρους για τη διασφάλιση της χρήσης του ακινήτου. Σε αυτές τις προτάσεις δεν πήραμε απαντήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top