ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τον τάφο της Αμφίπολης: Μπορεί η τέταρτη πύλη να οδηγεί στο νεκρικό θάλαμο;

ΔΕΙΤΕ τι είπε η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού

​Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε πως ο τάφος της Αμφίπολης έχει ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Στον τέταρτο τοίχο του τάφου υπάρχει κάτι που δεν μοιάζει με τους άλλους.

Συγκεκριμένα, η τέταρτη πύλη, η οποία βρίσκεται μετά από εκείνη των Σφιγγών και των Καρυάτιδων, δεν βρίσκεται στο κέντρο, είναι κάπως πιο αριστερά και είναι σχεδόν η μισή σε μέγεθος από τις προηγούμενες.

Σε αυτό το θάλαμο και η επιχωμάτωση είναι κατά πολύ λιγότερη, έχει βάθος σχεδόν 3 μέτρα ενώ στους προηγούμενους τα χώματα έφταναν πολύ πιο ψηλά.

Η κ. Μενδώνη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 είπε χαρακτηριστικά: «αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε με τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχει ένα μαρμάρινο θύρωμα» και συνέχισε «πρέπει να προηγηθεί η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου για να πούμε περισσότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κατεβαίνει προς τα κάτω. Αυτό φαίνεται».

den-exei-aggiksei-anthrwpos-tis-karuatides_3_w_l.jpg
Ωστόσο στο αν μπορεί να οδηγεί η πύλη σε ακόμη μια στοά με μια κλίμακα προς τα κάτω και στη συνέχεια να υπάρχει ο νεκρικός θάλαμος απάντησε:

«Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φαίνεται πως πάει προς τα κάτω. Φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο. Οτιδήποτε άλλο σας πω είναι σκέψεις και σενάρια που γίνονται από το ανασκαφικό επιτελείο. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει».

Μάλιστα, μετά την δήλωση του κ. Τασούλα ότι κατά την προσωπική του εκτίμηση δεν πρόκειται για τον Τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η κ. Μενδώνη είπε ότι: «είναι λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του νεκρού. Ακόμη δεν υπάρχουν τα κατάλληλα στοιχεία για να μιλήσουμε για τον ένοικο του Τάφου. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου Μνημείου έχουμε ως δεδομένο ότι είναι ένα πολύ ιδιόρρυθμο μνημείο καθώς δεν υπάρχει κάτι παράλληλο. Τα όσα συναντούν οι αρχαιολόγοι είναι πράγματα πρωτόγνωρα. Είναι εντελώς λάθος να μιλάμε για την ταυτότητα του όποιου νεκρού. Τα στοιχεία δεν επαρκούν για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και άποψη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top