«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού συνεχίζεται και το Δεκέμβριο!

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

​“Το αμάρτημα της μητρός μου” του Γ. Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μετά από απαίτηση του κοινού, η παράσταση θα ανέβει:

Τρίτη 3, 10 & 17 Δεκεμβρίου 2013, στις 21:30 & ειδικά για τις εορτές

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 20:00
& Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 στις 21:30

Σε αυτό το εξομολογητικό οικογενειακό δράμα, με το οποίο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιόρτασε φέτος τα τριάντα του χρόνια, πρωταγωνιστούν οι δυο καλοί ηθοποιοί της νεότερης γενιάς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Ρένα Κυπριώτη.

Υπόθεση του έργου
Με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, το διήγημα αναφέρεται στις απελπισμένες και μάταιες προσπάθειες της μητέρας του συγγραφέα να σώσει από το θάνατο το φιλάσθενο κορίτσι της.
Οι ενοχές της την ωθούν σε δυο αλλεπάλληλες υιοθεσίες κοριτσιών, που γίνονται όμως η αιτία να παραμεληθούν και να στερηθούν των φροντίδων της τα άλλα τρία αγόρια της. Όταν ύστερα από χρόνια, επιστρέφει από την ξενιτιά ο μεσαίος γιος, που είναι ο συγγραφέας, μαθαίνει έκπληκτος από την μητέρα του το τραγικό μυστικό της.
Σημείωμα Δήμου Αβδελιώδη
«Ο Γεώργιος Βιζυηνός επιζητά και δεικνύει, σ΄ αυτό το αριστουργηματικό κείμενο, την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από και προς τη μητέρα του. Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του. Ενός πνεύματος που έχει συμπεριλάβει και αφομοιώσει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ζωντανού και πηγαίου λαϊκού πολιτισμού, τα οποία συγκροτούν ένα αυτοτελές σύμπαν που εμπεριέχει τις δυνάμεις της ζωής και της πίστης να υπερνικούν τις δυνάμεις του θανάτου και της φθοράς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική προσαρμογή – διδασκαλία λόγου- σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Μουσική -Στίχοι: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σκηνικός χώρος – φωτισμοί : Δήμος Αβδελιώδης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικόπουλος, Αθηνά Ζώτου
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη
Φωτογραφίες: Βασίλης Μακρής και Στέλιος Χουστουλάκης
Αίθουσα: Αίθουσα 1
Διάρκεια παράστασης 60'
Τιμές εισιτηρίων: 12€, Κανονικό
10€, Προπώληση
8€, Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) /ΑμΕΑ / Άνω των 65

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top