Βουλή: «Βάπτισμα του πυρός» για τους πρωτάρηδες Βαρουφάκη - Βελόπουλο

Η πρώτη τους φορά ως αρχηγοί στις προγραμματικές δηλώσεις

Τα "πρωτάκια" της Βουλής, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης πήραν το βάπτισμα του πυρός στις προγραμματικές δηλώσεις. Σοβαρά, αστεία και ...ευτράπελα σημάδεψαν  την παρουσία τους. 

«Όση αξία έχει στον πόλεμο το σίδερο τόση αξία έχει στην πολιτική η καλή ομιλία, έλεγε ο Σόλων και οι …πρωτάρηδες,- ως πολιτικοί αρχηγοί κόμματος- φαίνεται πως βάζουν τα δυνατά τους για να ξεχωρίσουν.

Με κινήσεις θεατρικές, κρατώντας και κουνώντας χαρτιά και σημειώσεις, φωνή στεντόρεια, ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και ύφος αυτοπεποίθησης ο Κυριάκος Βελόπουλος δείχνει να έχει διώξει το άγχος της πρώτης φοράς. 

Τα ….παιδιά του όμως, οι βουλευτές του κόμματός του δηλαδή, ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους. 

Viral έχει γίνει ο βουλευτής  που στο τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Βελόπουλου χειροκροτούσε καθιστός ενώ σύσσωμη η κοιν ομάδα της Ελληνικής Λύσης ήταν όρθια. Χρειάστηκε ένα μικρό σκούντημα για να κάνει αυτό που έπρεπε.

Την προσοχή έχει τραβήξει και η θήκη του κινητού του Κ. Βελόπουλου. Στο πίσω μέρος της φέρει ανάγλυφο τον θυρεό της Ρωσίας και στο κέντρο του υπάρχει μία μικρή εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ 

Με αρετή και τόλμη φαίνεται πως ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεπερνά το άγχος του πολιτικού αρχηγού από το βήμα της Βουλής.

Με στυλ χαλαρό, βλέμμα αποφασιστικό και με ένα χαρακτηριστικό μειδίαμα ζωγραφισμένο σχεδόν πάντα στα χείλη ο Γιάννης Βαρουφάκης αστειεύεται, ειρωνεύεται και κοιτάζει με νόημα.

Οι αλλαγές στον Γιάννη Βαρουφάκη είναι και ενδυματολογικές.  Είπε αντίο στα…  πλουμιστά  λαχούρια και άρχισε να προτιμά τα μεσάτα σακάκια και τα κλασσικά πουκάμισα.  

Όσο για το ποια διόρισε αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου:  Τη σύζυγό του Δανάη Στράτου…   


 
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top