Ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο!

Ο Τσακαλώτος έθεσε θέμα ατζέντας και εξέφρασε ενόχληση για τις διαρροές

Δείτε τα πρόσωπα που θα αποτελούν τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Νεφώδης ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ιδιαίτερα εύθυμος, ενώ υπήρξε μίνι επεισόδιο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μετά από παρατήρηση του πρώην υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει ατζέντα.

Ενοχλημένος ο πρώην πρωθυπουργός, είπε λίγο μετά: «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο. Υπάρχει ατζέντα, να μην κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν».

Τσίπρας: Επεδίωκαν τη στρατηγική μας ήττα, αλλά δεν τα κατάφεραν

«Δώσαμε μία δύσκολη μάχη. Μία μάχη στην οποία ο αντίπαλος ή οι αντίπαλοι, ήθελαν, σχεδίαζαν, επεδίωκαν, όχι απλά την εκλογική μας ήττα, αλλά επιδίωκαν, όπως το έλεγαν, τη στρατηγική μας ήττα. Δεν το κατάφεραν. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φίλοι της Προοδευτικής Συμμαχίας, απέτρεψαν αυτόν τον σχεδιασμό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.

«Καθήκον μας σήμερα είναι να τους ταράξουμε στη τεκμηριωμένη κριτική και στην προγραμματική αντιπολίτευση», πρόσθεσε.

Αυτή είναι η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για βαριά ευθύνη «να ανασυγκροτήσουμε τη δράση μας και να αποτελέσουμε το αγκωνάρι που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας, που πρέπει να σταθεί όρθιος».

Αναφερόμενος στα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «προμηνύουν μεγάλη ξηρασία για τα λαϊκά στρώματα, για τις κατακτήσεις των τελευταίων ετών». «Ήδη, προετοιμάζει το έδαφος, να αναιρέσει τα θετικά μέτρα που προλάβαμε να πάρουμε στο μικρό διάστημα μετά την έξοδο από τα μνημόνια», πρόσθεσε.

Όπως είπε, το γεγονός ότι σχεδόν ένας στους τρεις από όσους ψήφισαν, ήρθε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, «αποτελεί και την εγγύηση ότι μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους».

«Νέο» κόμμα σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Στη συνέχεια, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση και πως δεν πρόκειται «να λέμε “όχι” σε όλα, μόνο και μόνο επειδή είμαστε αντιπολίτευση».

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα, με την υπογραφή του λαού, η μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα και το ισχυρότερο προοδευτικό κόμμα σε όλη την Ευρώπη, το γεγονός ότι καταφέραμε να επιβιώσουμε μέσα από σχέδια παρένθεσης, συντριβής και στρατηγικής ήττας, το γεγονός ότι, παρά τα λάθη μας, καταφέραμε το δάνειο του λαού το '15 , να το μετατρέψουμε σε δημοκρατική επένδυση του λαού το '19, αποτελεί την πηγή της αισιοδοξίας μας. Είμαστε εδώ. Είμαστε όρθιοι. Είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας τόσο στη Βουλή, όσο και στους δρόμους του αγώνα», κατέληξε.

Τσακαλώτος: Ποια είναι η ατζέντα της συνεδρίασης;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σηκώθηκε να μιλήσει αμέσως μετά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ εγγράφονταν οι ομιλητές.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την απορία του για την ατζέντα της συνεδρίασης, λέγοντας πως δεν είναι προσδιορισμένη ώστε να γίνουν τοποθετήσεις.

Παράλληλα, έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις διαρροές, που είχαν γίνει, σχετικά με τα ονόματα της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Μην τα πάρω στο κρανίο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε και πάλι τον λόγο και ενοχλημένος είπε πως «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν, έχω καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση». Ο κ. Τσίπρας είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθούν πάνω στα ζητήματα της ατζέντας, που άνοιξε ο ίδιος, και αφορούσαν την επόμενη ημέρα, πως θα κινηθεί το κόμμα αντιπολιτευτικά κλπ.

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση Φλώρου

Ελάχιστα μετά επικράτησε μία βαβούρα στην αίθουσα, ενώ μιλούσε ο κ. Τσίπρας, με αποτέλεσμα ένας βουλευτές, που καθόταν στα πίσω καθίσματα να φωνάξει πως «δεν ακούγεται ο πρόεδρος».

«Μίλα πιο δυνατά, δεν ακούγεσαι», είπε κάποιος βουλευτής, που βρισκόταν κοντά στον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας… απασφάλισε και είπε: «Άντε, μην τα πάρω στο κρανίο. Υπάρχει ατζέντα και να μην κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν»!

«Γκρίνια» από βουλευτές της επαρχίας για το 40% στο κόμμα

Εξάλλου, πολλοί βουλευτές της επαρχίας έθεσαν επί τάπητος οικονομικά θέματα.

Ειδικότερα, είπαν πως διαφωνούν με την καταβολή του 40% των αποδοχών τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη παραχώρηση του δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη τους στην Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις είχαν αναληφθεί από όλους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μπουν στις εκλογικές λίστες.

Φάμελλος: Δεν έγινε καμία κριτική και ούτε απάντησε ο Τσίπρας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Σκάι το πρωί της Τετάρτης, διέψευσε ότι υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Δεν έγινε κριτική και δεν απάντησε σε κριτική ο Αλέξης Τσίπρας», δήλωσε ο πρώην υπουργός στον ΣΚΑΪ.

«Απλά ένα τμήμα της αίθουσας ζήτησε να μιλάει από την άλλη πλευρά του μικροφώνου γιατί δεν ακουγόταν. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, εξάλλου αν δείτε το σύνολο των τοποθετήσεων σας βεβαιώνω ότι δεν υπήρχε τέτοιο κλίμα στην ΚΟ», σημείωσε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top