Αποστολάκης για Πρέσπες: Είμαστε στρατιώτες κι όταν διαφωνούμε

Επίσκεψη στο προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου

«Μηνύματα» για τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου, στην Πρίστινα. 

Τον κ. Αποστολάξη συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο  Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, 

Ο Υπουργός συναντήθηκε με το Διοικητή και το προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ, με τους οποίους συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές ενόψει των εορτών του Πάσχα. Συναντήθηκε επίσης με την επικεφαλής Γραφείου Συνδέσμου Πρίστινας, Πρέσβη Χρυσούλα Αλειφέρη, την επικεφαλής της αποστολής της Ε.Ε. στο Κόσσοβο, Πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Διοικητή της Kosovo Force (KFOR),  Στρατηγό Lorenzo D’ Addario, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

«Βρεθήκαμε σήμερα εδώ, αυτές τις Άγιες ημέρες, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ, για να δούμε την αποστολή του Κοσσόβου. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μόνιμα μία αποστολή, η οποία ουσιαστικά έχει αναλάβει τη φύλαξη του στρατοπέδου. Διαπιστώσαμε, άλλη μία φορά, ότι εκτελούν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο και προσφέρουν στην Ελλάδα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συμμετέχει και να λαμβάνει μέρος στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, που η υπόθεση του Κοσσόβου βγαίνει στο προσκήνιο» τόνισε  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στη διαπίστωσή του, κατά την τρίτη του επίσκεψη όπως υπενθύμισε στην αποστολή, ότι «κάθε φορά που ερχόμαστε, η οργάνωση και ο τρόπος που εκτελούν την αποστολή τους είναι καλύτερος» και ότι «το προσωπικό είναι διαλεγμένο, είναι αρκετά ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι για το τι κάνουν εδώ», ενώ ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση» στο προσωπικό της αποστολής και στις οικογένειές τους.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν παίζει ρόλο η Ελλάδα από τα Βαλκάνια τελικά, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:  

«Αυτό είναι κάτι που τόνισα και στο προσωπικό εδώ, ότι η Ελλάδα πλέον έχει έναν πολύ σοβαρό διεθνή ρόλο, ενεργό, μάχεται για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, με όλους τους τρόπους. Με τις ειρηνευτικές αποστολές, με τις νατοϊκές αποστολές και με τις συνέργειες με τα κράτη που συνεργαζόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Η συμμετοχή μας σε κάθε τέτοια αποστολή είναι ένα λιθαράκι στη μεγαλύτερη προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα». 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 

Απαντώντας επίσης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων,  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών: 

«Θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δίνει άλλες προοπτικές, ακόμα και σε αυτή εδώ τη χώρα, γιατί μπαίνει μία καινούργια προοπτική και δίνονται ελπίδες ότι προβλήματα τα οποία διαιωνίζονται για πάρα πολλά χρόνια, υπάρχουν τρόποι για να επιλυθούν και δεν είναι πάντα ο τρόπος οι στρατιωτικές επιχειρήσεις» τόνισε και πρόσθεσε με… νόημα για τη δράση της Τουρκίας στο παρελθόν στη συγκεκριμένη χώρα: 

«Αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε, κινούμαστε στην κατεύθυνση να αναλάβουμε οτιδήποτε χρειάζεται από πλευράς στρατιωτικής υποστήριξης, στη νέα χώρα, όπως την ονομάζουμε, Βόρεια Μακεδονία. Εκτοπίσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος από δραστηριότητες γειτόνων, οι οποίοι είχαν αναλάβει αυτό το έργο» 

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ» 

Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε επίσης στη στάση  των Ενόπλων Δυνάμεων, επισημαίνοντας:     

«Εμείς, πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξαρτήτως από το ποια είναι η άποψή μας για κάποια θέματα, είμαστε στρατιώτες και είμαστε συντεταγμένο τμήμα της Κυβέρνησης, της όποιας Κυβέρνησης. Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος. 

Τέλος ανέφερε ότι  «δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπάνε την Ελλάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό αυτού του τόπου». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top