Τσίπρας: Στόχος η νίκη και όχι το καλό σκορ στις ευρωεκλογές

Παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου και από τη Γεννηματά

Το ψηφοδέλτιο του  «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» για τις εκλογές  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στο ΣΕΦ, τρεις  ημέρες μετά την ανακοίνωση και των τελευταίων πέντε υποψηφίων ευρωβουλευτών, μεταξύ  των οποίων και ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.   

Αλέξης Γεωργούλης και Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Με Κουντουρά στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - Stand by ο Γεωργούλης;

«Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, από τις στημένες ειδήσεις, από τα μηνύματα αλαζονείας που στέλνουν όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας και σήμερα με θράσος απειλούν και κουνάνε το δάκτυλο. Και αυτός ο κόσμος συσπειρώνεται ξανά, ενεργά δυναμικά στη Προοδευτική Συμμαχία» τόνισε στην ομιλία του ο πρωθπουργός.  

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «στόχος μας σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ένα καλό σκορ, αλλά είναι να φέρουμε ξανά τη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, την Προοδευτική Συμμαχία, τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει σύνθημα ότι δεν θα γυρίσει πίσω η χώρα, γιατί μονάχα ο ελληνικός λαός είναι αρμόδιος να αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσει πίσω η χώρα».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι του ξέφυγε ότι «θα κόψει το δώρο Χριστουγέννων, όπως του ξέφυγε το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ» και πρόσθεσε  «Αναρωτιέμαι αν είναι υποσχέσεις ή απειλές η προγραμματικές του θέσεις». 

Κάλεσε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ και ανέφερε σχετικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με αφορμή τις εθνικές  εκλογές στην Ισπανία.  

«Μη βιάζεστε ορισμένοι να κάνετε τη προσδοκία σας τετελεσμένο γεγονός, διότι την Κυριακή που μας έρχεται, που εδώ στην Ελλάδα θα σουβλίζουμε το αρνί, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τις εθνικές εκλογές στην Ισπανία, που ο ευρωπαϊκός Νότος θα αποδείξει ότι παραμένει και θα παραμείνει το προπύργιο, η καρδιά της δημοκρατικής Ευρώπης, με τον Πέδρο Σάντζες αλλά και τους Ποδέμος που θα τους χαλάσουν τα σχέδια της δεξιάς και της ακροδεξιάς, που επιθυμούν μάλιστα να συγκυβερνήσουν».

 

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ
 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε πριν από λίγο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ για τις ευρωεκλογές. 

H Φώφη Γεννηματά κατά την παρουσίαση το ευρωψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ    

Η κ. Γεννηματά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της:    

«Αγωνιζόμαστε απέναντι στην δεξιά, στην Νέα Δημοκρατία. Απέναντι στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τις εκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα: 

·    Για να κρύψει μέσω της πόλωσης και του διχασμού, ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει , τις ίδιες πολιτικές που μας επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. 

Αγωνιζόμαστε και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα, τους εκφραστές του λαϊκισμού, της νέας δεξιάς. 

·    τους πιο «πρόθυμους» να εφαρμόσουν τις πιο συντηρητικές πολιτικές που επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης. 

·    αυτούς που μεταλλάχθηκαν από σκληρούς αντιμνημονιακούς σε μνημονιακούς υπηρέτες.

Που ανέλαβαν δεσμεύσεις που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας, και φτωχοποιούν τον Ελληνικό λαό».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top