Ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών ο Αλέξης Τσίπρας

Έδωσε πολιτικό όρκο

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ώστε να ορκιστεί για να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών. 

Ο κ. Τσίπρας έδωσε πολιτικό όρκο και σε μια σύντομη διαδικασία, ανέλαβε επίσημα και υπουργός Εξωτερικών μετά από την επεισοδιακή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. 

«Πήρε το καπελάκι του» και αποχαιρέτησε το ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς

«Χαμός» στο Υπουργικό Συμβούλιο: Κοτζιάς κατά Καμμένου!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε μετά από το υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, όπου ήρθε σε σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων. 

Σύμφωνα με διαρροές, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αισθάνθηκε ότι δεν τον κάλυψαν ο πρωθυπουργός και υπουργοί της κυβέρνησης και αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του με αιχμές. 

Τσίπρας για επιστολή παραίτησης Κοτζιά: «Δε θα τη δώσω στη δημοσιότητα»

Τσίπρας: Γιατί αποδέχθηκα την παραίτηση Κοτζιά

Η ορκομωσία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών ήρθε μια μέρα μετά από την υπερψήφιση της πρότασης της κυβέρνσης της πΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Συμφωνία των Πρεσπών: Eγκρίθηκε η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε άλλωστε δηλώσει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το κρίσιμο αυτό υπουργείο, ώστε να διασφαλίσει ότι δε θα υπονομευτεί η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top