Τσακαλώτος προς Μοσκοβισί για να μην κοπούν οι συντάξεις: Υπάρχει χώρος…

Υποστήριξε ότι υπάρχουν περιθώρια πέρα από τον στόχο του 3,5%

Τσακαλώτος Μοσκοβισί

Μία ακόμη προσπάθεια να αποφευχθεί η περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 κατέφυγε επιχείρησε στις επαφές του με τους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και επισήμως δεν συνδυάζεται με το συγκεκριμένο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά ο Έλληνας  υπουργός Οικονομικών κατά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας , Όλαφ Σολτς και τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, επισήμανε   ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. 

Τόνισε ακόμα ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει η συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνον για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

Η συνάντηση του κ. Τσακαλώτου  με Σολτς- Μοσκοβισί  έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος).

Σε συνέντευξή του επίσης στο  newpost.gr, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο και έτσι  δεν επηρεάζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top