Μήνυμα στην Τουρκία: Γαλλία-Ιταλία στέλνουν πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

«Αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, είμαστε έτοιμοι»

φρεγάτα

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τον Ερντογάν αποτελούν οι κινήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας, καθώς μετά τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στέλνουν στην περιοχή ερευνητικά και πολεμικά πλοία.

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα», ο Εμανουέλ Μακρόν επεξεργάζεται το σχέδιο να στείλει νότια της Κρήτης ερευνητικό πλοίο, φρεγάτες και άλλα πλοία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, σε περίπτωση που ο Ερντογάν κάνει πράξη την προκλητική ρητορική του και στείλει τουρκικό ερευνητικό πλοίο στην υποτιθέμενη «Λιβυκή ΑΟΖ».

Να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει το δικαίωμα να στείλει ερευνητικό πλοίο στην περιοχή, καθώς έχει υπογράψει με την Ελλάδα συμφωνία παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ιταλία: Έστειλε φρεγάτα στην Κύπρο

Μήνυμα προς την Άγκυρα αποτελεί όμως και η αποστολή ιταλικής φρεγάτας στην Κύπρο, την Παρασκευή που μας πέρασε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica» το πολεμικό πλοίο βρίσκεται στην περιοχή για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων.

Ερντογάν: Θα κάνουμε γεωτρήσεις μέχρι έξω από τα χωρικά ύδατα της Κρήτης

Η ιταλική εφημερίδα τονίζει πως από τον περασμένο Οκτώβριο «η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».

Φρεγάτα έστειλε η Ιταλία στην ΑΟΖ της Κύπρου!

Όπως εξηγεί στο σχετικό δημοσίευμα, η ιταλική φρεγάτα Μartinengo έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» αναφέρεται, αναλυτικά, σε επίσημο ιταλικό ανακοινωθέν.

«Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο» γράφει η La Repubblica.

«Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι» τονίζει, τέλος, η εφημερίδα της Ρώμης. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top