Σκληρές εικόνες: Σκηνές «βαρβαρότητας» σε πειραματόζωα στη Γερμανία

Φιλοζωική οργάνωση κατέγραψε την άγρια κακοποίησή τους σε εργαστήριο

πειραματόζωα Γερμανία

Χαμός έχει γίνει στη Γερμανία με την άγρια κακοποίηση σε βάρος μαϊμούδων και σκυλιών που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα σε εργαστήριο δοκιμών φαρμάκων στο Αμβούργο. 

Σπίτι «κολαστήριο» για ζώα στο Μοσχάτο: Βρέθηκαν δεκάδες πτώματα

Μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Cruelty Free International μπήκαν στις εγκαταστάσεις της Laboratory of Pharmacology and Toxicology (LPT) και δημοσίευσαν βίντεο στο οποίο φαίνεται η βαρβαρότητα στην οποία υπόκεινται τα ζώα. Όπως τονίζουν, οι «βάρβαρες» μέθοδοι αντιβαίνουν τη νομοθεσία ώστε τα πειραματόζωα να υποφέρουν το ελάχιστο δυνατό. 

Στις εικόνες φαίνονται εργαζόμενοι του εργαστηρίου να χρησιμοποιούν μεταλλικές δαγκάνες για να πιάσουν από τον λαιμό μαϊμούδες. Κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, τις ακινητοποιούν με «χειροπέδες». 

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, ένας εργαζόμενος φαίνεται να χτυπάει το κεφάλι του ζώου στην κάσα μιας πόρτας.

Οι επιθεωρητές κατέγραψαν 44 μαϊμούδες να ζουν σε μικροσκοπικά κλουβιά κάνοντας λόγο για «μακροχρόνια αξιωσημείωτη ταλαιπωρία» αλλά και σκύλους να αιμορραγούν. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι φαίνονται να κακοποιούν και γάτες. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στο συγκεκριμένο εργαστήριο. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είχαν επιθεωρηθεί εννέα φορές από το 2015. Πλέον βρίσκεται υπό έρευνα, με τις φιλοζωικές οργανώσεις να απαιτούν το κλείσιμό του. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top