Πολωνία: Νεκροί και τραυματίες από ισχυρή καταιγίδα στα όρη Τάτρα

Δύσκολη η διάσωση εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

καταιγίδα

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε την Πέμπτη στα όρη Τάτρα της Πολωνίας με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι μεταξύ των οποίων δύο έφηβοι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν όπως μετέδωσε το πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο RMF. 

Πρόκειται κυρίως για τουρίστες που έκαναν ορειβασία στο Γκέβοντ ενώ άλλο ένα γκρουπ τουριστών βρίσκεται εγκλωβισμένο στην κοιλάδα Κοντρατόβα. Πληροφορίες αναφέρουν πως κεραυνός χτύπησε έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό που είχε τοποθετηθεί στην κορυφή του όρους.

Την είδηση για τους νεκρούς επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της επαρχίας της Κρακοβίας, δηλώνοντας στο Associated Press ότι έλαβε τη σχετική ενημέρωση από τους επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Πολωνίας Ντούντα

Για το συστύχημα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. «Δεν έχει υπάρξει για πολλές δεκαετίες παρόμοιο περιστατικό στα όρη Τάτρα. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη» συμπλήρωσ ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Δύσκολη η διάσωση λόγω καιρικών συνθηκών

Τα σωστικα συνεργεία καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να προσεγγίσουν την περιοχή, με τέσσερα ελικόπτερα να έχουν μεταβεί στο Γκέβοντ, παρά τις σφοδρές καιρικές συνθήκες. 

Όσο για τους τραυματίες που έχουν εντοπιστεί, μεταφέρονται σε τοπικό ξενοδοχείο, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια σε νοσοκομεία για περίθαλψη.

Ελικόπτερο μεταφέρει τους πρώτους ταυματίες στο νοσοκομείο της Πολωνίας / AP Images

Παρόμοιο τραγικό περιστατικό με τουρίστες στα Τάτρα, είχε σημειωθεί στις 15 Αυγούστου 1937, όταν τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top