Νταϊάνα - Κάρολος: Ο εντυπωσιακός αρραβώνας και το δώρο της Ελισάβετ

Η σχέση του Πρίγκιπα με την αδερφή της, Λαίδη Σάρα

Χάρι - Μέγκαν: Μνήμες από τον θάνατο της Νταϊάνα / βίντεο Breakfast@Star

Σαν σήμερα στις 24 Φεβρουαρίου του 1981 έγινε ο επίσημος, εντυπωσιακός αρραβώνας της Νταϊάνα και του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου. Το backstage της σχέσης τους ήταν επεισοδιακό, αφού ως γνωστόν στους περισσότερους, ο Πρίγκιπας προοριζόταν για την αδελφή της Νταϊάνα, Λαίδη Σάρα.

Βασιλιάς Κάρολος: Ελληνορθόξη μουσική επέλεξε για τη στέψη του

Η πρώτη εμφάνιση του ζευγαριού μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων τους. Φωτογραφία Associated Press

Η πρώτη συνάντηση

Η Νταϊάνα συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κάρολο, Πρίγκιπα της Ουαλίας τον Νοέμβριο του 1977, όταν η ίδια ήταν 16 ετών.

Ο Κάρολος ήταν ζευγάρι με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Λαίδη Σάρα. Και οι δυο ήταν καλεσμένοι ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή το καλοκαίρι του 1980, όταν η Νταϊάνα τον παρακολούθησε να παίζει πόλο και ο Κάρολος έδειξε ένα σοβαρό ενδιαφέρον για αυτήν ως πιθανή νύφη.

Κάρολος- Καμίλα: Το παρασκήνιο της σχέσης τους και η κόντρα με την Ελισάβετ

Η σχέση τους συνεχίστηκε όταν την κάλεσε για ένα σαββατοκύριακο ιστιοπλοΐας πάνω στο βασιλικό γιοτ Britannia. Ακολούθησε μια πρόσκληση για το Balmoral (κατοικία της βασιλικής οικογένειας στη Σκωτία) για ένα σαββατοκύριακο τον Νοέμβριο του 1980, ώστε η Νταϊάνα να συναντήσει τη βασιλική οικογένεια. Η Λαίδη Νταϊάνα ήταν καλοδεχούμενη από την βασίλισσα, τον Δούκα του Εδιμβούργου και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος ακολούθησε έπειτα τη Νταϊάνα στο Λονδίνο και στις 6 Φεβρουαρίου 1981 της έκανε πρόταση γάμου την οποία η Νταϊάνα δέχτηκε αλλά ο αρραβώνας τους έμεινε μυστικός για τις επόμενες εβδομάδες.

Κάρολος και Νταϊάνα σε κοινή επίσημη έξοδο. Φωτογραφία Associated Press

Ο εντυπωσιακός αρραβώνας και το δώρο της Ελισάβετ

Η Νταϊάνα επέλεξε ένα μεγάλο δαχτυλίδι αρραβώνων που αποτελούνταν από 14 διαμάντια, τα οποία περιέβαλλαν ένα οβάλ μπλε ζαφείρι που ήταν πάνω σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, δαχτυλίδι παρόμοιο με εκείνο των αρραβώνων της μητέρας της.

Το δαχτυλίδι κατασκευάστηκε από τους κοσμηματοπώλες του Crown Garrard. Δεν ήταν μοναδικό στο είδος του, πράγμα ασυνήθιστο για δαχτυλίδι μέλους της βασιλικής οικογένειας και παρουσιάστηκε στη συλλογή κοσμημάτων του Garrard.

Το 2010 το ίδιο δαχτυλίδι έγινε το δαχτυλίδι αρραβώνων της Κάθριν, Δούκισσας του Κέμπριτζ. Η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στη Νταϊάνα μια καρφίτσα από ζαφείρι και διαμάντι ως δώρο αρραβώνων.

Αυτό είναι το στέμμα με τα διαμάντια που θα φορέσει στη στέψη η Καμίλα

Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι της Νταϊάνα. Το ίδιο φόρεσε και η Κάθριν, Δούκισσα του Κέμπριτζ, στον αρραβώνα της. Φωτογραφία Associated Press

Οι φήμες για προβλήματα στη σχέση τους και ο ρόλος της Καμίλα

Πέντε χρόνια μετά τον γάμο, η ασυμβατότητα του ζευγαριού και η διαφορά ηλικίας, σχεδόν 13 χρόνια, έγιναν ορατά και καταστρεπτικά.

Η Νταϊάνα ανησυχούσε για τη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ και στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο γάμος του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας έλαβε τέλος.

Το γεγονός αυτό αρχικά καταρρίφθηκε αλλά στη συνέχεια έγινε αισθητό από τα μέσα ενημέρωσης. Η Πριγκίπισσα και ο Πρίγκιπας μίλησαν και οι δυο στον Τύπο μέσω φίλων και ο ένας κατηγόρησε τον άλλο για την κατάρρευση του γάμου τους.

Η Νταϊάνα κατηγόρησε την Καμίλα Πάρκερ για τα συζυγικά της προβλήματα εξαιτίας της προηγούμενης σχέσης της Καμίλα με τον Πρίγκιπα Κάρολο και από κάποιο σημείο και μετά άρχισε να πιστεύει ότι ο Πρίγκιπας είχε και άλλες εξωσυζυγικές σχέσεις.

Τον Οκτώβριο του 1993 η Πριγκίπισσα έγραψε, μάλιστα, σε έναν φίλο της ότι πίστευε πως ο σύζυγός της ήταν τώρα ερωτευμένος με την προσωπική του βοηθό (και με την πρώην νταντά του γιου τους) και ότι ήθελε να την παντρευτεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top