Μητσοτάκης στο CNN: Έχουμε σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση σεισμών   

«Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός είναι φίλοι» τόνισε 

Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN International (φωτογραφία Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δ. Παπαμήτσος)

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.     

Σεισμός Τουρκία: Η ανάρτηση Μητσοτάκη για Έλληνα και Τούρκο διασώστη

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, με αφορμή τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει σημαντική εμπειρία όσον αφορά την αντιμετώπιση σεισμών και γνωρίζοντας πως σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας, εστάλησαν συνεργεία στο πεδίο το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να σωθούν εγκλωβισμένοι.

Διπλωματία των σεισμών: Το Ιζμίτ, η Πάρνηθα και το Γκαζιαντέπ

Τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που σεισμοί έχουν πλήξει τις χώρες μας, όπως είπε: «Είχαμε έναν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία το 1999, η Ελλάδα προσέφερε βοήθεια. Είχαμε σεισμούς στην Ελλάδα όπου η Τουρκία προσέφερε τη βοήθειά της».

Μητσοτάκης στο CNN: Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός είναι φίλοι

Και υπογράμμισε: «Στο τέλος της ημέρας, αυτή είναι στιγμή που πρέπει να αφήσουμε στην άκρη προσωρινά τις διαφορές μας και να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση. Και πάλι, και οι δύο χώρες βρίσκονται σε ένα ενεργό τμήμα του κόσμου από πλευράς γεωλογικών φαινομένων, οπότε πρέπει -πέραν των θεμάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή- να αντιμετωπίσουμε και τους σεισμούς.

Θα επαναλάβω εδώ αυτό που έχω πει δημοσίως: ότι ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός είναι φίλοι. Μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας πολιτικά, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον τουρκικό λαό.

Σεισμός Τουρκία: Νεκροί μητέρα και το μωρό της - Τους βρήκαν αγκαλιασμένους

Τέτοιες στιγμές πιστεύω ότι υπάρχει μια έντονη εκδήλωση συμπόνιας και καλής θέλησης προς την Τουρκία, το οποίο είναι απολύτως κατανοητό όταν αντικρίζεις τέτοιου είδους εικόνες».

H αναφορά στον Έλληνα και Τούρκο διασώστη που έσωσαν μαζί ένα 7χρονο παιδί  

Ειδική αναφορά έκανε στη συγκλονιστική εικόνα ενός Έλληνα κι ενός Τούρκου διασώστη που σώζουν ένα επτάχρονο παιδί. «Εν τέλει, δεν μπορώ να φανταστώ μία πιο ισχυρή εικόνα από αυτή -ίσως την έχετε δείξει- ενός Έλληνα διασώστη και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν ένα επτάχρονο κορίτσι. Αυτές είναι πολύ δυνατές εικόνες που, στο τέλος της ημέρας, χτίζουν γέφυρες μεταξύ των λαών μας», είπε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top