Πανδημία: Πότε θα έρθει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Πλεύρης: Το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες ήταν από ανεμβολίαστους

«Τώρα βλέπουμε τον σκληρό δείκτη των θανάτων από την κορύφωση του κύματος στις αρχές Ιανουαρίου», είπε ο Θάνος Πλεύρης, σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, μετά το υψηλό νούμερο των 115 νεκρών της Τετάρτης 27 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Open, από τους 115 νεκρούς, οι 61 ήταν άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από μη εμβολιασμένους ενώ το 80% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Κορωνοϊός: Σήμερα οι αποφάσεις για παράταση ή όχι των μέτρων

Επίσης, 10 άτομα είχαν κάνει την δεύτερη δόση τον περασμένο Μάρτιο και είχαν συμπληρώσει 7μηνο, χωρίς να έχουν κάνει τρίτη δόση.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα.

Σχετικά με τα προβλήματα που σημειώθηκαν στα νοσοκομεία κατά της διάρκεια της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ο υπουργός υπήρξε ένα γενικότερο πρόβλημα στο νοσοκομείο Σωτηρία, επειδή είχαν κλείσει οι δρόμοι με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η είσοδος και η έξοδος από και προς το νοσοκομείο και τις κλινικές.

Για όσους υγειονομικούς έκαναν παραπάνω από μία βάρδιες λόγω της κακοκαιρίας, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως προφανώς οι άνθρωποι που εργάστηκαν παραπάνω είτε θα αποζημιωθούν είτε θα πάρουν τα αντίστοιχα ρεπό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top