Μετακίνηση Πάσχα: Τα τρία σενάρια για να ταξιδέψουμε στην περιφέρεια  

Να ανοίξουν οι εκκλησίες Μεγάλη Παρασκευή - Μεγάλο Σάββατο ζητά η Ιεραρχία

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις μετακινήσεις το Πάσχα και το αν θα είναι ανοιχτές οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα       

Κυβέρνηση και ειδικοί προσπαθούν να βρουν την ιδανική φόρμουλα για το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα. Η κυβέρνηση πάντως σκοπεύει να ακολουθήσει πιστά τις εισηγήσεις της επιτροπής προκειμένου να μη ρισκάρει την αύξηση των διασωληνωμένων από την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα,  ξεκαθάρισε  ότι οι ειδικοί θα αποφασίσουν αν τελικά οι Έλληνες θα κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Μητσοτάκης στο Star: Σκεφτόμαστε υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Υγεία

Ο Καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, εξηγεί ότι το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού κρίνεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες: «Αν έχουμε ένα ΡΤ κάτω από τη μονάδα,  μια σταθερότητα στα κρούσματα και μια ελάττωση στην πίεση στο σύστημα υγείας, είναι κριτήρια τα οποία θα μπορούσε κανείς να τα χρησιμοποιήσει για να προτείνει μια μεγαλύτερη χαλάρωση το Πάσχα».

Όπως πρόσθεσε «η επιτροπή και όλοι δεν κοιτάζουν μόνο τα κρούσματα,  είναι ένας συνδυασμός παραγόντων και σε αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον καιρό που ανοίγει και τη δυνατότητα να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους».

Γεραπετρίτης για Πάσχα: Θέλουμε να επιτραπεί η μετακίνηση στο χωριό

Σαρηγιάννης: Να μην ανοίξουμε το Πάσχα 

Τα προγνωστικά μοντέλα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος δεν είναι μέλος της επιτροπής, δείχνουν μια ελαφριά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στα τέλη Απριλίου. Αρκεί όμως αυτό για να σουβλίσουμε τον οβελία στην ιδιαίτερη πατρίδα μας;

«Η δικιά μου συμβουλή είναι να μην ανοίξουμε το Πάσχα. Με δεδομένο το να λειτουργήσει καλά το σύστημα με τα self test μπορούμε αναχαιτίζοντας το επιδημικό κύμα να φτάσουμε στα 2.000 – 2.500 κρούσματα τη μέρα το Πάσχα. 

Οι περισσότεροι πολίτες πάντως τηρουν στάση αναμονής περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσουν οι επιστήμονες για να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το Πάσχα.   

Πάσχα στο χωριό: Τα σενάρια και η δήλωση Μητσοτάκη που «γεννά» ελπίδες

Τα σενάρια για τις μετακινήσεις του Πάσχα 

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι για το Πάσχα είναι μετακινήσεις προς έναν μόνο προορισμό, ταξίδι με αρνητικό self test ή μετακινήσεις αναμεσά σε περιοχές με το ίδιο επιδημιολογικό φορτίο. 

Τι ζητά η Εκκλησία για τη Μεγάλη Εβδομάδα 

Όσον αφορά τις Εκκλησίες, σύμφωνα με πληροφορίες οι ιεράρχες θα στείλουν επιστολή στην κυβέρνηση ζητώντας να ανοίξουν οι ναοί κυρίως τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Δηλαδή στους μικρούς ναούς να είναι μέσα 25 πιστοί και στους μητροπολιτικούς 50. 

 «Η ΔΙΣ αποφάσισε τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για τη λειτουργία όλων των ιερών ναών και των ιερών μονών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, Αθηναγόρας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top