ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση και εισέπραξε απαξίωση

«Ο παλιός καλός ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε κρεσέντο μικροψυχίας» απαντά η Ν.Δ

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, τις αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σκληρή ήταν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασαν πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση», χαρακτηρίζοντάς τη συνάντηση «φιάσκο».

Όπως αναφέρουν «πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις». «Τον είχαμε προειδοποιήσει να μη το πράξει», τονίζουν.

Προσθέτουν ακόμα πως ο Πρωθυπουργός «θέτει τη χώρα στο στόχαστρο και σε διακινδύνευση», επειδή όπως υποστηρίζουν, «δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση».

Μητσοτάκης: Καμία ανοχή σε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων - Πολύ ικανοποιημένος ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πρόθυμος για την αγορά F35, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό μάλιστα όπλο».

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο στέκονται οι ίδιες πηγές είναι, όπως αναφέρουν, ότι ο κ. Μητσοτάκης «έδωσε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις ΗΠΑ να ανασταλούν επενδύσεις Κινεζικών εταιριών για δίκτυα 5G», ενώ «δεν είχε κανένα λόγο να δεσμευθεί σε κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα πρόκειται για επενδύσεις επωφελείς για την ελληνική οικονομία».

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ

Βάσει των παραπάνω, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «δε χρειάζεται συνεπώς να απορεί κανείς γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ απαξίωσε σήμερα με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι «τα είχε πάρει όλα πριν καν τα ζητήσει» και πως «δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο να δώσει κάτι, ούτε καν σημασία στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Σχολιάζουν τέλος πως «μετά από όλα αυτά και μια συνάντηση φιάσκο ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εξήγησε στον κ Τραμπ πώς η Ελλάδα "μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος" μετά από τη σιγή του Αμερικανού Προέδρου για τις αλλεπάλληλες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, μας ξεπερνάει όλους». 

«Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς, αφού δεν είπε ο Πρόεδρος Τραμπ τη λέξη Τουρκία, έστω να την πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του. Αλλά εις μάτην...».

Μητσοτάκης: «Στο καλύτερο δυνατό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις»

Η απάντηση της κυβέρνησης 

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρουν τα εξής:

«Όταν ο πρωθυπουργός αγωνίζεται για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, σε μια κρίσιμη συγκυρία, απαιτείται σοβαρότητα.
Αντί για αυτό, είδαμε ξανά τον παλιό, «καλό» ΣΥΡΙΖΑ των συνθημάτων και της ανευθυνότητας να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο μικροψυχίας.

Απόψε ολοκληρώθηκε η στροφή των 360 μοιρών που είχε «υποσχεθεί» ο κ. Τσίπρας. Του ευχόμαστε «good success» στη «νέα», αλλά τόσο αραχνιασμένη αντιπολιτευτική του τακτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top