«Μαλλιά-κουβάρια» και στην Ευρωβουλή Τσίπρας - ΝΔ!

Επίθεση για Σκοπιανό και οικονομία από τον πρωθυπουργό στο Στρασβούργο

 Αφορμή για κόντρα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (την ομάδα των κεντροδεξιών κομμάτων της ΕΕ)  και για επίθεση στη ΝΔ έδωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η παρουσία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  στο Στρασβούργο και η εκεί ομιλία του, στην οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο το Σκοπιανό και η οικονομία.

        

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ένθερμα τη συμφωνία των Πρεσπών για την οποία είπε ότι είναι πρότυπο επίλυσης διαφορών και αντιπαρατέθηκε με τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.  

"Καταφέραμε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ να γυρίσουμε σελίδα και να φτάσουμε σε μια αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία χωρίς την επιβολή και την χρήση της ισχύος αλλά στη βάση της διπλωματίας και του διαλόγου" υποστήριξε. 

"Την Πέμπτη τον Ζάεφ πως θα τον αποκαλέσουμε; Βορειομακεδονα ή σκέτο Μακεδονα;" ρώτησε ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ για να απαντήσει ο κ. Τσίπρας:   

"Κε Κεφαλογιάννη όλα τα προηγούμενα χρόνια που έρχονταν σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ο προκάτοχος του Ζάεφ πως αυτοαποκαλούνταν και πως τον αποκαλούσαν; Σκοπιανό;» 

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τη στάση της ΝΔ με αφορμή άλλη σύγκρουσή του με τον Ισπανό ευρωβουλευτή Γκονζάλες Πονς (όταν εκείνος τον κατηγόρησε για λαϊκισμό), ενώ διατύπωσε αιχμές για τον κ. Μητσοτάκη και για την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα.      

Σπυράκη: Χρησιμοποίησε το βήμα της Ευρωβουλής για να επιτεθεί στη ΝΔ   

«Ο κ. Τσίπρας έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να εμφανιστεί ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος ενώνοντας και όχι διχάζοντας... Αντιθέτως, χρησιμοποίησε αυτό το βήμα για να κάνει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, πράγμα το οποίο, κατά τη γνώμη μου, δείχνει και την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται πολιτικά» σχολίασε  η ευρωβουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. 

Η ίδια ανέφερε αιχμηρά ότι «δεν είναι συνηθισμένο να είναι άδεια η αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου όταν έρχεται Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος χώρας».  

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ   

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα αναφέρθηκε και στη γλώσσα των γειτόνων τονίζοντας πως κάθε πρωθυπουργός αποδέχεται τη σλαβική καταγωγή της, την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων καθημερινά μιλά για μακεδονική γλώσσα και στην Αθήνα ο Νίκος Βούτσης ξάφνιασε με τη δήλωσή που έκανε περί "μακεδονικής γλώσσας". 

"Δε γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι" υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής στον Real Fm δίνοντας την αφορμή για αντιπαράθεση και στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

"Κατάπτυστη δήλωση του προέδρου της Βουλής για γυφτοσκοπιανούς" υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προδρεύοντα αντιπρόεδρο της συνεδρίασης να παρεμβαίνει και να ακολουθεί ο διάλογος :    

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ:  " Τι εκφράσεις είναι αυτές; Σας εκπροσωπεί εσάς αυτός ο κύριος στη φωτογραφία από το συλλαλητήριο;" (σ.σ. με διαδηλωτή που δείχνει τα οπίσθιά του) 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:  "Εμένα με εκπροσωπούν οι Έλληνες και εσάς η καταστολή με τα άπειρα χημικά". 

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΜΗ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε φυσικά στην ομιλία του στην Ευρωβουλή και στην έξοδο από το πρόγραμμα. «Η έξοδος της Ελλάδας απο το τελευταίο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δε σημαίνει οτι η χώρα επανέρχεται στο παρελθόν της. Αντίθετα είμαστε αποφασισμένοι να μην επαναλάβουμε τα λάθη και τις συμπεριφορές που οδήγησαν στη κρίση. Το τέλος των μνημονίων δεν συνιστά επαναφορά στο παρελθόν, αλλά ιστορική τομή με το παρελθόν» τόνισε ο κ. Τσίπρας.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top