Ολοκληρώθηκε το Eurogroup ΧΩΡΙΣ συμφωνία- "Τα λέμε τον Ιούνιο"

Προηγήθηκε τετράωρη διακοπή- Πρώτη Ανάρτηση 23-05-2017 00:32

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup ΧΩΡΙΣ συμφωνία- "Τα λέμε τον Ιο

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα το Eurogroup, χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Πηγή της Ευρωζώνης ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup πριν από το προγραμματισμένο της 15ης Ιουνίου.

«Σήμερα το απόγευμα είχαμε συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους και για τις διαφορετικές επιλογές. Επί του παρόντος δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε κατακλείδα. Πιστεύω είμαστε πάρα πολύ κοντά αλλά απόψε δεν γεφυρώσαμε το χάσμα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Θα μπορούσαμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο επόμενο Eurogroup τον Ιούνιο». 

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο. Μιλάμε για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φορολογία και άλλοι. Είμαι αισιόδοξος» δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.  

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το χρέος» επεσήμανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ. «Οι δανειστές θα μπορούσαν αν δώσουν μια σειρά ελαφρύνσεων προς την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις εκταμιεύσεις μόλις υπάρξει πλήρης συμφωνία. Έχουμε γόνιμο έδαφος».

Για.... τέσσερις ώρες, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, διεκόπη το Eurogroup, με τον Πρόεδρο, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Υπουργό οικονομικών της Γερμανίας, Βόλγκανγκ Σόιμπλε, τον Γάλλος ομόλογό του, Μπρούνο Λεμέρ, και τον Πόλ Τόμσεν, εκπρόσωπο του ΔΝΤ, να συνεδριάζουν ξεχωριστά, μιλώντας πάνω σε διαφορετικά προσχέδια μιας σχετικής απόφασης. 

Σύμφωνα με πηγές, με καλή γνώση της συνάντησης, στο τραπέζι έπεσαν πολλές διαφορετικές εκδοχές των πρωτογενών πλεονασμάτων που θα πρέπει να πετύχει η Ελλάδα από το 2023 ως το 2060 και διαφορετικές εκδοχές των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top