Κυπριακό: «Η διαπραγμάτευση προχωράει» διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR, Θάνος Αθανασίου

Κυπριακό: «Η διαπραγμάτευση προχωράει» διαμήνυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό προχωράει διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της Γενεύης ο Υπουργός δήλωσε: «Κοιτάχτε, για να βρεθούμε σε ένα επόμενο επίπεδο, σημαίνει ότι προχωράμε. Από εκεί και εκεί ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, περιμένουμε να δούμε».

Ερωτηθείς για το επίπεδο που θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη συνέχεια των συζητήσεων απάντησε πως «θα υπάρχει πρώτα μια συζήτηση τεχνοκρατικού επιπέδου».

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: «Να σας πω, είναι βρώμικος ο Τύπος που λέει ειδήσεις αυτά που τον πληρώνουν».

Από την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, σημείωσε ότι ελπίζει σε λύση: «Το ελπίζω, το ελπίζω. Όπως ξέρετε, βρέθηκα μαζί με τον Πρόεδρο Γιούνκερ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα. Υποστηρίζουμε τα διαπραγματευόμενα μέρη στη  Κύπρο και τη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη και τις εγγυήτριες δυνάμεις, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την  κατεύθυνση τις επόμενες ώρες, εβδομάδες και μέρες, ελπίζοντας σε επιτυχή κατάληξη. Ο Κόσμος, η περιοχή, χρειάζεται αυτά τα θετικά νέα. Το όφελος για την Κύπρο και την γύρω περιοχή θα είναι τεράστιο».

Απεσταλμένος του STAR στη Μάλτα, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top