«Χάσμα» με τους θεσμούς για τα εργασιακά διαμηνύει η Αχτσιόγλου!

Επιμένει το ΔΝΤ στην σκληρή στάση - Διαφορές (αλλά μικρότερες) και με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών

​Για «χάσμα» με τους θεσμούς και το ΔΝΤ κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου επαφών με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών για τα εργασιακά, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας. Μικρότερες είναι οι διαφορές με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.
Οι πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται τη θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

Για τις ομαδικές απολύσεις, οι δανειστές εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση, ενώ η ελληνική πλευρά τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια και το καθεστώς της προέγκρισης.
Για τον συνδικαλιστικό νόμο, η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει και στη θέσπιση του lock out (ανταπεργία). Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συζητάει επαναφορά του lock out, αλλά και καμία αλλαγή στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που αφορά το δικαίωμα στην απεργία.
Πορτείνει όμως μικρές παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό νόμο, με απόλυτο, όμως, σεβασμό στη συνδικαλιστική ελευθερία, όπως, για παράδειγμα, τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, το επόμενο διάστημα, μέσω τηλεδιασκέψεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top