Βέλη Βενιζέλου κατά Φώφης: Κακώς ψήφισε το ΠΑΣΟΚ τις τροπολογίες

«Θα αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ εάν επιστρέψει ο Παπανδρέου»

Αιχμές κατά της Φώφης Γεννηματά για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στις χθεσινές ψηφοφορίες για τις τροπολογίες του Νίκου Παππά άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον Σκάι, όπου εκτός των άλλων είπε πως θα αποχωρήσει από το κόμμα εάν επιστρέψει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Εγώ θα ψήφιζα "όχι" αν διεξαγόταν ονομαστική ψηφοφορία. Είχα ζητήσει επίτηδες να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να αποφασίσει και όχι μόνος του ο εκπρόσωπος της παράταξης, αλλά αυτό δεν έγινε. Ελπίζω να συνέλθουν τα όργανα για να συζητήσουμε όπως γινόταν και επί των ημερών της δικής μου ηγεσίας» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε o ίδιος έχει ασκήσει σκληρή κριτική κατά του νόμου Παππά, λέγοντας πως είναι «στην πρώτη γραμμή κατά ενός εγχειρήματος βαθιά αντιδημοκρατικού και επικίνδυνου». Παράλληλα, άφησε αιχμές για τις τροπολογίες του κ. Παππά, λέγοντας πως «η σύμφωνη δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα που αναφέρει το Σύνταγμα».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπέμπει ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη συλλογικότητα» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος επέκρινε συνολικά τη στάση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της Κυβέρ��ησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη ΝΔ αυτό είναι δεύτερη πλάνη, χειρότερη από την πρώτη».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ποιον προτιμά ως νικητή των επόμενων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος είπε πως θα προτιμούσε να κερδίσει η δημοκρατική προοδευτική παράταξη και πρόσθεσε με νόημα: «Αλλά αν είναι να κερδίσει μια παράταξη που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη δικαιοσύνη, προτιμώ να κερδίσει μια άλλη παράταξη που έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση». Ωστόσο, τάχθηκε κατά της αυτοδυναμίας της ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε «συντηρητική παράταξη».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εμμέσως πλην σαφώς είπε πως θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ αν επιστρέψει σε αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενους σε «κάποιους από το χώρο του κ. Παπανδρέου που δείχνουν κάποιους άλλους ότι δήθεν έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου» είπε: «Δεν βλέπουν ποιοι από αυτούς που τον ακολούθησαν το 2007, τον εγκατέλειψαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούμενοι να ψηφίσουν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, αλλά τελικά ψήφισαν το τρίτο και τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο, αν τους το επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top