Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει ο Γιούνκερ την «υπόθεση Μπαρόζο»

Θα γνωματεύσει επί της πρόσληψης του πρώην προέδρου της ΕΕ στην Goldman Sachs - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στέλνει ο Γιούνκερ την «υπόθεση Μπαρόζο»
Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Κομισιόν παραπέμπει ο Πρόεδρος Ζ. Κ. Γιούνκερ την πρόσληψη Μπαρόζο στην Goldman Sachs, μετά από έντονες αντιδράσεις υψηλόβαθμων κοινοτικών αξιωματούχων, αλλά και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την επιλογή του.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Γιούνκερ, ο οποίος ενημέρωσε επισήμως την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή, Έμιλυ Ο’ Ρέιλι: «Από την έναρξη της απασχόλησης του, ο κ. Μπαρόζο θα γίνεται πλέον δεκτός όχι ως πρώην πρόεδρος , αλλά ως εκπρόσωπος συμφερόντων».
Η κ. Ο’ Ρέιλι έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή Γιούνκερ, η οποία αναφέρει: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι, αν και στις επαφές μου με τον κ. Μπαρόζο, ο ίδιος επιβεβαίωσε τη μόνιμη δέσμευσή του να συμπεριφέρεται με ακεραιότητα και διακριτικότητα από τη νέα θέση του στην Goldman Sachs. Καθώς όμως αφορά πρώην πρόεδρο της Κομισιόν, ζήτησα από τον γενικό γραμματέα να του αποστείλει ένα e-mail για διευκρινήσεις σε σχέση με τα νέα του καθήκοντα, τις επαφές και τις αναφορές του, τις οποίες διευκρινίσεις θα στείλουμε στη μη μόνιμη επιτροπή δεοντολογίας για γνωμάτευση».
Η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής ζητά πλέον από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ταχεία γνωμάτευση επί της υπόθεσης.
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top